Dr. Robin Edelbroek

Visiting fellow
“The road goes ever on and on”― J.R.R. Tolkien
Dr. Robin Edelbroek is visiting fellow aan Nyenrode Business Universiteit. Hij promoveerde in 2024 aan Nyenrode in Organizational Behavior. Zijn onderzoek richt zich op de relaties tussen leiderschap en innovatief werkgedrag van werknemers in hybride werkcontexten en de rol van intrapersoonlijke en interpersoonlijke mechanismen. Hij heeft ook een Master of Science in Management van Nyenrode Business Universiteit en heeft onlangs ook het Oxford Artificial Intelligence Program afgerond aan de Said Business School van Oxford University. Tijdens zijn studie heeft hij verschillende stages en uitwisselingsprogramma's gevolgd in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Maleisië en China. Momenteel werkt hij bij Google op het Europese hoofdkantoor in Dublin, waar hij klanten en partners van het bedrijf adviseert over hun digitale strategieën aan de hand van analyses van het gedrag van hun klanten.

 

Edelbroek presenteerde zijn onderzoek op verschillende academische conferenties zoals: het EAWOP (European Association of Work and Organizational Psychology) congres, 2019; de Academy of Management conferentie, 2019; het 19e ILERA wereldcongres, 2021; de 2022 Work and Family Researchers Network conferentie; en de XII International Workshop on Human Resource Management 2022. Hij publiceerde zijn onderzoek in de vorm van artikelen in het Journal of General Management, Frontiers in Psychology, het European Journal of Management Studies, en als hoofdstuk in het boek Virtual management and the New Normal: New Perspectives on HRM and leadership since the COVID-19 pandemic (Palgrave). 

 

Interesses

Edelbroek heeft startups en scale-ups geadviseerd die kunstmatige intelligentie inzetten voor een betere gezondheid als onderdeel van het Google for Startups: AI for Health-programma en was medeoprichter van een sociale onderneming die zich richt op het maximaliseren van de sociale impact binnen organisaties. Naast zijn professionele en academische bezigheden houdt hij van reizen, het ontdekken van verschillende culturen, (het spelen van) muziek en fotografie.

 

Relevante publicaties