Prof. Dr. George Baourakis

Visiting fellow
George Baourakis_huisstijl
  • Marketing
  • Ondernemerschap
  • Supply Chain Management

Prof. Dr. George Baourakis is Affiliate Professor aan het Center for Entrepreneurship & Stewardship van Nyenrode Business Universiteit. Hij heeft talrijke artikelen gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften, gaf veel presentaties op internationale conferenties, en was (co-)auteur van verscheidene wetenschappelijke en academische boeken en speciale publicaties die door gerenommeerde uitgeverijen zijn uitgegeven. Meer recentelijk heeft hij een aantal academische boeken en onderzoeksartikelen gepubliceerd in nauwe samenwerking met faculteitsleden van Nyenrode Business Universiteit op het gebied van Marketing, Supply Chain Management en Cooperative Management. 

Secondary positions

George is sinds juni 2012 directeur van het Mediterranean Agronomic Institute of Chania (MAICh) en sinds 1989 coördinator onderwijs en onderzoek aan de vakgroep Business Economics and Management van MAICh. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring als manager en coördinator van onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, waaronder de coördinatie van het MSc-programma van MAICh-CIHEAM, de organisatie van internationale seminars en opleidingscursussen zowel bij MAICh als in vele andere mediterrane landen, en het wetenschappelijk, economisch en administratief management van onderzoeksprojecten. Hij coördineerde en participeerde in een groot aantal Europese, internationale en nationaal-regionale onderzoeksprojecten.

George heeft als gastspreker lezingen en colleges gegeven aan vele internationaal erkende universiteiten en werkte als OESO-consultant op het gebied van regionalisering en plattelandsbestuur. Hij organiseerde en realiseerde internationale congressen en gespecialiseerde seminars in samenwerking met universiteiten en onderzoekinstellingen in verschillende landen en organiseerde een groot aantal korte cursussen hoofdzakelijk bestemd voor leidinggevenden in de openbare sector.

Daarnaast is hij associate editor van het Journal of Agricultural and Food Economics en co-editor van de boekenreeks Cooperative Management van Springer. Hij is ook actief als referent voor verschillende tijdschriften over voedingsmarketing, management en supply chain management.

Meest relevante publicaties