Nieuws

Michel van Buren Sturing en samenwerking als oplossingen voor supply chain crises

Sturing en samenwerking als oplossingen voor supply chain crises

Onderwijs |  23 november 2022
Michel van Buren is oprichter en eigenaar van BLMC en 22 jaar specialist in supply chain consultancy, project- & interim management. Hij begeleidt directies van middelgrote en grote bedrijven bij het succesvol transformeren van hun supply chain. We vroegen naar zijn mening over de huidige uitdagingen waar de keten momenteel voor staat.
Andre Nijhof nieuwsbericht_LOWRES ESG als kompas voor toekomstbestendig besturen

ESG als kompas voor toekomstbestendig besturen

Onderwijs |  18 november 2022
Hoe kunnen organisaties sterker en toekomstbestendiger worden? Met die vraag houdt het ESG Innovation Institute – een samenwerking tussen Nyenrode Business Universiteit en KPMG – zich dagelijks bezig.
terry en giselle DUURZAME MODE: 7 vragen aan Terry Hommelberg-Hoogsteder en Giselle Beck-Jansen over de masterclass Duurzaam Ondernemen 2022

DUURZAME MODE: 7 vragen aan Terry Hommelberg-Hoogsteder en Giselle Beck-Jansen over de masterclass Duurzaam Ondernemen 2022

Onderwijs |  14 november 2022
Terry Hommelberg-Hoogsteder (Senior Projectmanager bij Livera) en Giselle Beck-Jansen (Manager CSR & Platform bij Omoda) namen deel aan de masterclass Duurzaam Ondernemen 2022. Dit is een praktijkgerichte opleiding waarin duurzaamheidsprofessionals in een besloten groep werken aan de transitie binnen het bedrijf waarin zij werkzaam zijn – gefaciliteerd door MVO Nederland in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. De modebranche biedt veel kansen om te verduurzamen. Maar hoe pak je die? De masterclass Duurzaam Ondernemen helpt. We vroegen Terry en Giselle naar hun ervaringen.
10102022-symposium ESG-Foto Sander Foederer-0775lr2
Video
Duurzaamheidsbeleid moet van intentie naar actie

Duurzaamheidsbeleid moet van intentie naar actie

Onderwijs |  9 november 2022
Duurzame transformatie van organisaties vraagt allereerst om transformatie van de leider zélf, zo kwam naar voren tijdens de eerste bijeenkomst van het onlangs opgerichte ESG Innovation Institute, een gezamenlijk initiatief van Nyenrode Business Universiteit en KPMG om bestuurders, commissarissen en professionals bij te staan op het gebied van verduurzaming.
Dennis Vink halftotaal_Nieuwsbericht_LOWRES “Maatschappelijke waarde blinde vlek bij overnames”

“Maatschappelijke waarde blinde vlek bij overnames”

Onderwijs |  9 november 2022
Dennis Vink, hoogleraar financiën en investeringen bij Nyenrode Business Universiteit en spreker tijdens de Masterclass Fusies & Overnames, vindt dat maatschappelijke waarde meer moet worden meegenomen bij het beoordelen van overnames. “Dat is nu nog te veel een blinde vlek.”
Foto Audrey Ford en Tom Berkhout Audrey Ford wint scriptieprijs Fiscaal Recht

Audrey Ford wint scriptieprijs Fiscaal Recht

Onderwijs |  7 november 2022
Tijdens de diploma-uitreiking van de master Fiscaal Recht van Nyenrode Business Universiteit heeft professor Tom Berkhout aan Audrey Ford de professor Kamerling scriptieprijs overhandigd.
Sylvie Bleker-van Eyk Compliance: waarom een tsunami aan regels niet werkt

Compliance: waarom een tsunami aan regels niet werkt

Onderwijs |  7 november 2022
Regeltjes, regeltjes en nog eens regeltjes, het begint er volgens Sylvie Bleker-van Eyk, hoogleraar Compliance aan de Vrije Universiteit op te lijken dat de burden of compliance geen grenzen meer kent. Maar er is hoop: automatisering met een snufje kunstmatige intelligentie.
Annemieke Roobeek “Een volwaardige medezeggenschap start op Nyenrode”

“Een volwaardige medezeggenschap start op Nyenrode”

Onderwijs |  3 november 2022
Lid van de ondernemingsraad? Met een beetje geluk heb je dan een cursus gevolgd over hoe jouw rol er als belangenbehartiger uitziet.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.