Nieuws

Lily van den Berg We komen allemaal met dezelfde vraag: "Hoe richten we het bestuur van onze organisatie goed en duurzaam in?"

We komen allemaal met dezelfde vraag: "Hoe richten we het bestuur van onze organisatie goed en duurzaam in?"

Onderwijs |  23 december 2022
Hoe zorg je er in een snelgroeiende organisatie voor dat de governance goed aansluit op de richting die je uit wilt? En hoe ga je om met de effecten van die groei? Lily van den Berg, directeur Marketing & Communicatie bij Hoppenbrouwers Techniek, zocht antwoord op die vragen. Die vond ze in het programma Inzicht in Corporate Governance van Nyenrode Business Universiteit. “In onze snelgroeiende organisatie is het belangrijk om met een frisse blik naar governance te kijken. Van buiten naar binnen.”
Bachelor Nyenrode Business Universiteit valt in de prijzen

Nyenrode Business Universiteit valt in de prijzen

Onderwijs |  21 december 2022
MT/Sprout vraagt jaarlijks duizenden zakelijke beslissers met welke dienstverleners ze graag zakendoen (MT1000). In de categorie ‘Trainingen & Opleidingen’ heeft Nyenrode de eerste plaats weten te bemachtigen. In de Financial Times European Business School Rankings 2022 is Nyenrode Business Universiteit dit jaar binnen de categorie Open Executive Programs de nummer 1 van Nederland geworden!
Keuzegids: BSc in Business Administration Nyenrode opnieuw beste opleiding in de categorie International Business

Keuzegids: BSc in Business Administration Nyenrode opnieuw beste opleiding in de categorie International Business

Onderwijs |  20 december 2022
Net als de afgelopen drie jaar is de Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) door de Keuzegids Universiteiten als beste opleiding van Nederland beoordeeld in de categorie International Business. Daarnaast krijgt de BScBA een gedeelde derde plek als een van de vijf topopleidingen van Nederland. Studenten beoordelen de voorbereiding op je loopbaan zeer goed en zijn ze positief over de didactische vaardigheden, begeleiding en betrokkenheid van docenten.
ESG gaat over de integrale verandering van je bedrijfsvoering

ESG gaat over de integrale verandering van je bedrijfsvoering

Onderwijs |  12 december 2022
Leiderschap verandert als bestuurders worden afgerekend op hun bijdrage aan mens, milieu en samenleving. Dat zegt ruim driekwart van de beleidsmakers in een recent onderzoek van KPMG en Nyenrode Business Universiteit. Maar voordat het leiderschap verandert, is het noodzakelijk dat er voldoende kennis komt over ESG, concluderen Jessica Peters-Hondelink en Esther van Zeggeren, oprichters van het ESG Innovation Institute, te lezen in het artikel van Executive Finance.
Jannie Minnema New Board Program: “Mijn kijk op besturen is voor altijd veranderd”

New Board Program: “Mijn kijk op besturen is voor altijd veranderd”

Onderwijs |  8 december 2022
Als managing director van FarmTrace Europe rondde Jannie Minnema onlangs het New Board Program aan Nyenrode Business Universiteit af. “Mijn kijk op besturen is voor altijd veranderd”, zegt ze in een gesprek. “Problemen los je sneller op als je het perspectief van je stakeholders begrijpt”.
Ferry Geertman "Stel je open voor nieuwe dingen"

"Stel je open voor nieuwe dingen"

Onderwijs |  25 november 2022
Ferry Geertman is Docent van het Jaar in de Master of Science in Accountancy
Annemarie Mars “Business developers: wees specifiek over verandering”

“Business developers: wees specifiek over verandering”

Onderwijs |  24 november 2022
Business developers die kansen voor hun organisatie zien, krijgen allemaal te maken met de uitdaging om hun plan ‘van papier te krijgen’. Maar hoe krijg je het management, medewerkers, ketenpartners en ondersteuners mee in de verandering die je voor ogen hebt?
Muel De zeven competenties van ESG-leiders

De zeven competenties van ESG-leiders

Onderwijs |  24 november 2022
Een succesvolle implementatie van ESG (Environmental, Social, Governance)-beleid binnen organisaties vereist leiderschap. Maar over welke competenties moet een leider beschikken om ESG met succes toe te passen?

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.