Faculteitsleden

De factulteitsleden

Deze faculteitsleden van Nyenrode Business Universiteit zijn direct betrokken bij het onderzoeksprogramma naar familiebedrijven:

Prof.dr. Roberto H. Flören is hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht bij Nyenrode Business Universiteit. Hij is vijf jaar actief geweest als Hoofd Faculteit van deze universiteit. Roberto is geboren en getogen in een familiebedrijf en heeft de opvolging van opa naar vader in het eigen familiebedrijf meegemaakt. Sinds 1992 is hij verantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma onder familiebedrijven op Nyenrode. Hij is gepromoveerd op zijn onderzoek naar opvolging in agrarische familiebedrijven en heeft vele (internationale) publicaties en lezingen over het familiebedrijf op zijn naam. En dat niet alleen: ook is hij lid van de Raad van Commissarissen van Breman Topholding in Genemuiden, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Kwetters in Veen en voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Maan Group in Raalte.

Dr. Marta M. Berent-Braun Associate Professor bij Nyenrode Center for Entrepreneurship van Nyenrode Business Universiteit. Marta komt uit een familiebedrijf in Polen en haar partner werkt op dit moment als tweede generatie in het familiebedrijf van zijn ouders. Haar belangrijkste aandachtsgebieden zijn goed bestuur en eigendomsdynamiek in private ondernemingen. Tegenwoordig richten haar huidige onderzoeken zich vooral op ondernemerschap, bedrijfsoverdrachten en goed bestuur in familiebedrijven. Marta is afgestudeerd met een specialisatie in ondernemerschap op Erasmus Universiteit en is gepromoveerd op Nyenrode. Ook heeft zij een master in management & marketing afgerond op de Universiteit van Lodz in Polen.