Nieuws

Zet de stap van een business case voor duurzaamheid naar een duurzame business case

Zet de stap van een business case voor duurzaamheid naar een duurzame business case

Onderwijs |  10 februari 2021
Het verduurzamen van organisaties is steeds meer een werkveld met eigen concepten en competenties. Het is een professie waarin je je kan bekwamen. “We zien een sterke behoefte onder mvo-managers en duurzaamheidsprofessionals om zichzelf en hun organisaties te ontwikkelen,” zegt Elke Roetman, Projectmanager bij MVO Nederland.
Nyenrode albert heijn gebouw Nyenrode Business Universiteit en Tata Consultancy Services (TCS) werken samen aan het versnellen van de digitale transformatie

Nyenrode Business Universiteit en Tata Consultancy Services (TCS) werken samen aan het versnellen van de digitale transformatie

Onderwijs |  9 februari 2021
Nyenrode Business Universiteit en Tata Consultancy Services (TCS) kondigen vandaag een samenwerking aan om de kennis over digitale transformatie in alle sectoren te vergroten. Met deze samenwerking willen Nyenrode en TCS een generatie leiders opleiden die goed kunnen omgaan met de vraagstukken in een snel veranderende wereld.
Bob de Wit Van Human Resources naar human-like robots

Van Human Resources naar human-like robots

Onderwijs |  3 februari 2021
Het belangrijkste nieuws van deze week was de aankondiging van Hanson Robotics dat het dit jaar duizenden Sophia’s gaat produceren. Voor wie Sophia niet kent: ze ziet er uit als een lieve vrouw, maar is een robot met kunstmatige intelligentie, ook wel ‘humanoïde’ genoemd, schrijft hoogleraar Strategisch Leiderschap Bob de Wit.
Risicomanagement is besluitvorming onder onzekerheid

Risicomanagement is besluitvorming onder onzekerheid

Onderwijs |  29 januari 2021
Risicomanagement is niet alleen een kwestie van risico’s in kaart brengen en de kans dat ze voorkomen te becijferen, maar veel meer de organisatie zodanig prepareren dat deze ook onvoorziene omstandigheden aankan.
Jochem van Dijke, Katrien Hendriks en Sharon Verschelling Docenten van het Jaar Master en Post-Master Accountancy

Docenten van het Jaar Master en Post-Master Accountancy

Onderwijs |  27 januari 2021
Jochem van Dijke, Katrien Hendriks en Sharon Verschelling zijn de ‘Docenten van het Jaar 2019-2020’ bij de opleidingen Master en Post-Master Accountancy.
Julian S.--2 Waarom merkstrategie de meest belangrijke marketingvaardigheid is

Waarom merkstrategie de meest belangrijke marketingvaardigheid is

Onderwijs |  26 januari 2021
Veel organisaties beseffen namelijk niet wat de enorme toegevoegde waarde van het merk kan zijn. Merken bevatten eigenschappen die essentieel zijn voor een succesvolle marketing- en organisatiestrategie.
mike-nawas_portret "Ga dialoog aan als onderneming in zwaar weer verkeert"

"Ga dialoog aan als onderneming in zwaar weer verkeert"

Onderwijs |  6 januari 2021
Bedrijven die in zwaar weer verkeren, moeten de dialoog aangaan met de bank en zich daartoe inleven in hun perspectief, adviseert Mike Nawas, associate professor Financial Markets aan Nyenrode Business Universiteit.
Bob de Wit “Controller moet impact technologie niet onderschatten”

“Controller moet impact technologie niet onderschatten”

Onderwijs |  22 december 2020
Bij de controllersopleidingen van Nyenrode is een groot deel van het programma ingeruimd voor technologie. Geen enkele businessschool speelt zo dicht op de bal. Ondernemend en gericht op de praktijk.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.