Nieuws

10102022-symposium ESG-Foto Sander Foederer-3936 Onzekerheid en volatiliteit eisen moedig en collectief leiderschap in de board

Onzekerheid en volatiliteit eisen moedig en collectief leiderschap in de board

Community |  23 mei 2023
Mondiale ontwikkelingen als klimaatproblematiek, sociale en (geo)politieke spanningen zorgen voor onzekerheid en volatiliteit in de boardroom. Wat is de invloed van deze ongekende factoren in de bestuurskamer?
Nyenrode Business Universiteit 5 eigenschappen van succesvolle leiders

5 eigenschappen van succesvolle leiders

Community |  23 mei 2023
Als bestuurder, directeur of ondernemer is het makkelijk om je te laten meeslepen in de waan van de dag. Er is immers altijd wel een probleem dat opgelost moet worden. Toch is het voor een leider juist belangrijk om koers te houden in de dagelijkse hectiek. Hoe kan je jezelf ontwikkelen, zodat je de juiste strategische keuzes voor het bedrijf maakt? Wat maakt iemand een goede leider? En welke eigenschappen moet je daarvoor bezitten of ontwikkelen? We vragen het Jeroen Wienbelt (41), die al 14 jaar bij Burgy bouwbedrijf werkt.
nieuwe board ondernemend nyenrode podcast Nieuw bestuur van de Ondernemend Nyenrode commissie start met een serie nieuwe podcasts

Nieuw bestuur van de Ondernemend Nyenrode commissie start met een serie nieuwe podcasts

Community |  9 mei 2023
De Ondernemend Nyenrode Podcast is een samenwerking tussen Nyenrode en de Ondernemend Nyenrode commissie van de NCV, de studentenvereniging van Nyenrode Business Universiteit. Sinds het najaar van 2021 worden we in de Ondernemend Nyenrode Podcasts regelmatig meegenomen in het leven van succesvolle en bevlogen ondernemers en ceo’s. Het nieuwe bestuur van de Ondernemend Nyenrode commissie start deze week met een serie nieuwe podcasts
masterclass headerimage Duurzaamheid en ESG-verslaggeving centraal tijdens de Masterclass Duurzaamheid voor financials

Duurzaamheid en ESG-verslaggeving centraal tijdens de Masterclass Duurzaamheid voor financials

Community |  5 april 2023
Om onze planeet leefbaar te houden, is een transitie naar een duurzame manier van werken en ondernemen noodzakelijk. Bedrijven moeten daarom inzicht krijgen én geven in de impact van hun activiteiten op het klimaat en de samenleving. Tijdens de eerste Masterclass Duurzaamheid op 21 maart 2023 kregen de deelnemers door de lezingen van verschillende sprekers een goed beeld van de kansen en bedreigingen van de duurzaamheidstransitie voor hun organisatie.
Fabienne Chapot Fabienne Chapot, founder en CEO van het gelijknamige modemerk: “Gewoon beginnen, dat werkte voor mij het beste”

Fabienne Chapot, founder en CEO van het gelijknamige modemerk: “Gewoon beginnen, dat werkte voor mij het beste”

Community |  4 april 2023
Geen uitgebreid businessplan, maar slechts een a4tje met een ‘grove schets’ en een rekensom over kosten, verkoop en omzet was voor Fabienne Chapot genoeg ‘om gewoon te beginnen’. In de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast neemt ze ons mee in de eerste meters van het succesverhaal rondom haar modemerk.
TEDxNyenrodea small
Video
De eerste editie van TEDxNyenrodeUniversity

De eerste editie van TEDxNyenrodeUniversity

Community |  8 maart 2023
Op 2 februari vond de eerste editie van TEDxNyenrodeUniversity plaats, met als thema Think Upside Down. Tijdens het evenement, georganiseerd door Stay Future Proof en Nyenrode Business Universiteit, werd het glashelder: degenen die het maken, zijn degenen die anders naar de wereld kijken. TEDxNyenrodeUniversity inspireerde ons om ons perspectief te veranderen, om kansen te ontdekken waar anderen bedreigingen zien.
Foto van studenten met met Bas vand er Veldt Bas van der Veldt, CEO van AFAS: “Je moet offers brengen als je iets wilt bereiken”

Bas van der Veldt, CEO van AFAS: “Je moet offers brengen als je iets wilt bereiken”

Community |  7 maart 2023
Voor deze podcast ging het team van Ondernemend Nyenrode op bezoek bij Bas van der Veldt, CEO van AFAS. Bas vertelt over het belang van hun informele werkcultuur en gaat uitgebreid in op zijn bezoek aan Silicon Valley. En hij legt uit wat hij bedoelt met zijn advies dat je offers moet brengen als je iets wilt bereiken.
Kalun Tse portret De schouders van Kalun Tse

De schouders van Kalun Tse

Community |  13 februari 2023
Prof. dr. Kalun Tse, hoogleraar Finance aan Nyenrode Business Universiteit gaat dit jaar met pensioen. Tot op de dag van vandaag is hij zeer geliefd en een inspiratie voor collega’s en studenten. Lees er meer over in deze prachtige column van Prof. dr. Désirée van Gorp.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.