Future proof Data-gedreven controle

Breukelen
27 november 2023 (VOL)
1 dag
09:00 - 17:00 uur
Nederlands
€ 975 excl BTW

In een snel veranderende wereld, waarin technologische vooruitgang en digitalisering de norm zijn geworden, is het cruciaal voor accountants en financiële professionals om hun controleprocessen aan te passen aan de eisen van de moderne tijd. De werkgroep Controle van de Toekomst van het NBA heeft een nieuwe methodologie ontwikkeld voor een data-gedreven controle aanpak. Tijdens deze Masterclass ga je hands-on aan de slag met de methodologie.

  • Hands-on aan de slag met de nieuwe aanpak voor data gedreven controle
  • Verdieping in de nieuwe methodiek
  • Handvatten voor implementatie in de controle aanpak op jouw kantoor

Inhoud

We gaan dieper in op de controle kubus als centraal denkmodel voor data-gedreven controle. Je ervaart de praktische toepassing en hoe je dit verder kunt integreren in de controle aanpak op jouw kantoor.  Er wordt gebruik gemaakt van audit simulatie om je te helpen begrijpen hoe je in zeven stappen tot geschikte en voldoende controle-informatie kan komen. De cursus richt zich primair op de risico-inschattingsfase van de controle en het met plannen van controlemaatregelen (NV COS 315 en 330).

Voor wie?

Deze masterclass is voor accountants die voorloper willen zijn in data gedreven controle.

Ook interessant voor jou

Accountancy 2018 25-05-2018-25 ESG: impact op business, control en audit

ESG: impact op business, control en audit

< 10 dagen | Nederlands | 8 oktober 2024
Blended Class over de impact van ESG op organisaties ter voorbereiding op de adviserende en controlerende rol van Controllers en Accountants.
Controlling - Nyenrode ESG: measure the impact

ESG: measure the impact

< 10 dagen | Nederlands | 25 september 2024
Hoe identificeren we potentiële ESG-risico's bij besluitvorming en hoe kunnen we ze effectief opnemen in onze financiële verslaglegging?

Van wie krijg je college?

Hoogleraar
Joost van Buuren is sinds 2004 in dienst bij Nyenrode en is betrokken bij de vernieuwing van de opleiding. Hij heeft zijn doctorale graad behaald in 2009 met zijn proefschrift “On the nature of auditing: The Audit Partner Effect. Research on the effect of individual Audit Partners on Audit Quality and the Information Dynamics of Accounting Data.”

Inhoud van het programma


Tijdens deze masterclass gaan we aan de slag met de methodologie:

  • Je krijgt inzicht in een nieuw raamwerk voor kwaliteitsborging van nieuwe controlemethodologie die ondersteuning biedt bij het ontwikkelen van innovaties in de controle;
  • Je gaat aan de slag met de toepassing van de methodologie op bestaande controle klanten;
  • Je krijgt inzicht in het stappenplan voor de praktische uitvoering.


Na afloop van de masterclass ben je in staat om:

  • Een moderne, gefocuste en kwaliteitsverhogende risicoanalyse uit te voeren in het kader van een datagedreven controleaanpak;
  • De ‘geschiktheid’ en het ‘voldoende zijn’ van controle-informatie duidelijk te onderbouwen;
  • Onderbouwde efficiëntie-verhogende afwegingen kan maken in de risicoanalyse.

 

Meld je nu aan

Aanmelden voor de Masterclass:  Future proof Data-gedreven controle doe je via de groene aanmeldbutton. Heb je nog vragen? Onze   programma-manager beantwoordt deze graag.

Datum en tijd

Maandag 27 november 2023 (VOL)
09.00 – 17.00 uur

 

Over de investering

De investering voor Masterclass: Future proof Data-gedreven controle bedraagt:
€ 975,-, exclusief 21% btw.*

Masterclass annuleren
Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum van de masterclass. Bij annuleren tussen 4 en 2 weken voor aanvangsdatum wordt 50% in rekening gebracht. Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.