Boek reserveren

Boeken reserveren

Je kunt boeken lenen op vertoon van jouw bibliotheekpas. Het maximum aantal boeken dat je bij ons kunt lenen is 5. De uitleentermijn is vier weken. Boeken kunnen aan de informatiebalie ingeleverd worden of via de post, dat is wel op eigen risico.

Buiten openingstijden kunnen boeken ingeleverd worden in de brievenbus naast de ingang van het bibliotheekgebouw. Wanneer de uitleentermijn verstreken is ontvang je een herinnering. Bij het laat inleveren van de boeken worden boetes berekend. Bekijk hier de tarieven voor de boetes.

Let op: het niet of vertraagd ontvangen van herinneringen leidt niet tot een kwijtschelding van boetes. *Naslagwerken, tijdschriften, jaarverslagen en video’s kunnen alleen ingezien worden in de bibliotheek; Nyenrode scripties zijn niet toegankelijk.

Wanneer je een uitgeleend boek reserveert, ontvang je bericht zodra het boek beschikbaar is. Reserveer een boek op één van de volgende manieren:

  • Via de bibliotheekcatalogus. Login en ga naar 'My Account'.
  • Telefonisch: bel het nummer aan de rechterkant.
  • Stuur een email naar library@nyenrode.nl

Wil je boeken aanvragen die niet zijn uitgeleend? Neem dan contact op met de bibliotheekmedewerkers. We leggen de boeken voor je klaar bij de informatiebalie of sturen ze toe per post. Zie: Tarieven levering artikelen/boeken.

Verlengen

Wanneer de uitleentermijn verstreken is, ontvang je een herinnering. De uitleentermijn wordt automatisch verlengd, tenzij een boek gereserveerd is. De herinneringsbrief vermeldt welke boeken niet meer verlengd kunnen worden. In de bibliotheekcatalogus zie je welke boeken je hebt geleend en wanneer de uitleentermijn afloopt.

Contact

Bibliotheek

Nyenrode Library

Bibliotheek