Nieuws

United_States.svg Corporate Governance in de Verenigde Staten

Corporate Governance in de Verenigde Staten

Opinie |  29 maart 2018
Het kapitalistische shareholders model in de Verenigde Staten is in beweging. Dit blijkt uit talrijke publicaties, waaronder de brief aan aandeelhouders in 2018 van Larry Fink, CEO van Black Rock (zie ook de NCGI nieuwsbrief van februari 2018). Fink is geen roepende in de woestijn.
Ralph Hamers in de Champions League? Keep on dreaming...

Ralph Hamers in de Champions League? Keep on dreaming...

Opinie |  28 maart 2018
Ralph is een kind van de club. ING. Eigen jeugd. Is altijd loyaal geweest. Toen de club op degraderen stond, wierp hij zich op als aanvoerder.
Kracht 1 De kracht van je kwetsbaar durven opstellen

De kracht van je kwetsbaar durven opstellen

Opinie |  27 maart 2018
In 2017 heb ik samen met collega’s van Deloitte en het Nyenrode Corporate Governance Instituut 22 bestuurders / commissarissen geïnterviewd van met name beursgenoteerde bedrijven. De interviews gingen over dilemma’s die zij ervaren.
incompany Boekbespreking: 'U bevindt zich hier'

Boekbespreking: 'U bevindt zich hier'

Opinie |  22 februari 2018
'Ik kreeg het door Hans zelf gesigneerde boek ‘U bevindt zich hier’ ter gelegenheid van zijn afscheid als programmadirecteur van de Commissarissencyclus op Nyenrode. Na 10 jaar nam Hans afscheid en om dat te gedenken heeft hij zijn observaties vastgelegd in een boek met de bovenstaande titel.'
Jan Bots over contextualisering Hoe maak je je als finance professional toekomstbestendig?

Hoe maak je je als finance professional toekomstbestendig?

Opinie |  22 februari 2018
'Tegenwoordig werkt niemand zijn hele leven in dezelfde context. Je moet je als controller telkens aanpassen aan de nieuwe context’.
Banken en instellingen investeren te weinig in aanpak cybercrime

Banken en instellingen investeren te weinig in aanpak cybercrime

Opinie |  20 februari 2018
Grootbanken besteden veel tijd en geld aan het managen en beheersen van risico’s. Gegeven de belangrijke functie die zij in onze maatschappij en economie vervullen, is dat maar goed ook.
Nyenrode ah gebouw De corporate governance van de toekomst

De corporate governance van de toekomst

Opinie |  8 februari 2018
De Monitoring Commissie Corporate Governance Code heeft op 29 januari het slotdocument gepubliceerd, waarin wordt terugblikt op de werkzaamheden van de commissie in de afgelopen vier jaar. Prof. mr. Steven Schuit, hoogleraar Corporate Governance and Responsibility aan Nyenrode Business Universiteit, deelt zijn bevindingen over de 7 belangrijkste punten uit het rapport.
dreamstime_s_99260586 Hoe voorkom je machtsmisbruik bij controllers?

Hoe voorkom je machtsmisbruik bij controllers?

Opinie |  23 januari 2018
Wees zowel als controller als verantwoordelijke attent op situaties van buitensporige machtsvorming. Voorkom dat er situaties ontstaan van machtsvorming zonder tegenkrachten of zonder goede verantwoording. Ook controllers maken er dan gemakkelijk misbruik van. Controllers zijn net mensen.

Contact

Lidy Nebbeling-Kramer

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.