Nieuws

Jan Bots over contextualisering Hoe maak je je als finance professional toekomstbestendig?

Hoe maak je je als finance professional toekomstbestendig?

Opinie |  22 februari 2018
'Tegenwoordig werkt niemand zijn hele leven in dezelfde context. Je moet je als controller telkens aanpassen aan de nieuwe context’.
Banken en instellingen investeren te weinig in aanpak cybercrime

Banken en instellingen investeren te weinig in aanpak cybercrime

Opinie |  20 februari 2018
Grootbanken besteden veel tijd en geld aan het managen en beheersen van risico’s. Gegeven de belangrijke functie die zij in onze maatschappij en economie vervullen, is dat maar goed ook.
Nyenrode ah gebouw De corporate governance van de toekomst

De corporate governance van de toekomst

Opinie |  8 februari 2018
De Monitoring Commissie Corporate Governance Code heeft op 29 januari het slotdocument gepubliceerd, waarin wordt terugblikt op de werkzaamheden van de commissie in de afgelopen vier jaar. Prof. mr. Steven Schuit, hoogleraar Corporate Governance and Responsibility aan Nyenrode Business Universiteit, deelt zijn bevindingen over de 7 belangrijkste punten uit het rapport.
dreamstime_s_99260586 Hoe voorkom je machtsmisbruik bij controllers?

Hoe voorkom je machtsmisbruik bij controllers?

Opinie |  23 januari 2018
Wees zowel als controller als verantwoordelijke attent op situaties van buitensporige machtsvorming. Voorkom dat er situaties ontstaan van machtsvorming zonder tegenkrachten of zonder goede verantwoording. Ook controllers maken er dan gemakkelijk misbruik van. Controllers zijn net mensen.
Boris van der Ham ‘Lobbyen moet transparanter’

‘Lobbyen moet transparanter’

Opinie |  22 januari 2018
Boris van der Ham, voormalig Tweede Kamerlid, deelt wat iemand een goede lobbyist maakt en hoe je de meeste impact maakt door transparant en integer te zijn.
3 ballen die een CIO hoog moet houden

3 ballen die een CIO hoog moet houden

Opinie |  3 januari 2018
Digitale transformatie betekent dat je als bedrijf stappen vooruit zet met IT als leidraad. De CIO vervult daarin een cruciale rol. Maar daarvoor heeft hij of zij wel heel veel vaardigheden nodig, zo stelt Henk Kievit van Nyenrode Business Universiteit. En daarin moet worden geïnvesteerd.
Leen Paape Corporate Governance: een terugblik op het jaar 2017

Corporate Governance: een terugblik op het jaar 2017

Opinie |  19 december 2017
Aan het eind van 2017 mag onze nieuwsbrief zich verheugen op zo’n kleine 2.500 lezers. Daar zijn we erg trots op. Kennelijk voorziet deze nieuwsbrief in een behoefte om op de hoogte te blijven van nieuws op het terrein van corporate governance.
Stempel 17-10-2014-3a Zin en onzin van een diploma voor toezichthouders

Zin en onzin van een diploma voor toezichthouders

Opinie |  19 december 2017
In Het Financieele Dagblad van 1 november 2017 riepen Hans Strikwerda en Jaap ten Wolde op om een curriculum op te stellen voor de opleiding van toezichthouders. Op 10 november meldden Pamela Boumeester en John Jaakke zich met de stelling dat het om de rechte rug gaat en dat daar geen diploma voor is. Beide stellingen behoeven aanvulling.

Contact

Junia Floor

Communicatieadviseur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws of de L.E.S. Nieuwsbrief voor nieuws over onze kernwaarden Leadership Entrepreneurship Stewardship.