Nieuws

Laan bomen “Groene kansen: duurzaamheid als bron van innovatie”

“Groene kansen: duurzaamheid als bron van innovatie”

Opinie |  13 maart 2019
Ontegenzeggelijk worden de verschillende aspecten van duurzaamheid steeds belangrijker; klanten vragen erom, grondstoffen worden schaarser en de regelgeving wordt steeds strenger.
Jeff Gaspersz resize Versterken van innovatiegericht leiderschap

Versterken van innovatiegericht leiderschap

Opinie |  26 februari 2019
Jeff Gasperz geeft veel masterclasses over innovatie aan deelnemers met een leidinggevende functie en gaat met hen in gesprek over hoe zij door hun leiderschap de innovatiekracht van hun organisatie kunnen verhogen.
CVC06270_Nyenrode_ClimateResponsibilitiesofBusiness Bedrijven houden nog onvoldoende rekening met financiële gevolgen klimaatverandering

Bedrijven houden nog onvoldoende rekening met financiële gevolgen klimaatverandering

Opinie |  4 februari 2019
Peter Bakker, President en CEO van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), riep tijdens de Dies Natalis, 20 november jl., het bedrijfsleven op een leidende rol op zich te nemen en een duurzame toekomst voor iedereen veilig te stellen. Wij gaan een periode van ongekende transformatie in, is zijn overtuiging. Op vrijdag 18 januari jl. vond op Nyenrode een conferentie plaats, die naadloos aansloot bij deze thematiek: ‘Corporate responsibility in relation to climate change’. Internationale bedrijven, investment managers, verzekeraars, mensenrechtenorganisaties en klimaatpartijen kwamen bij elkaar met als centrale vraag: hoe kan mijn bedrijf verantwoordelijkheid nemen voor toekomstige generaties?
laantje met bomen Rebels actieonderzoek – mét echte mensen, over echte kwesties

Rebels actieonderzoek – mét echte mensen, over echte kwesties

Opinie |  18 december 2018
Jeanine Jansen en Jessica Peters volgden de eerste PhD course 'Action Research' van Nyenrode en werden geïnspireerd tot het doen van academisch onderzoek voor maatschappelijke impact, met concrete acties en het verkrijgen van kennis in de praktijk.
Lidewey van der Sluis 'Mensen goed managen is een vak apart'

'Mensen goed managen is een vak apart'

Opinie |  13 augustus 2018
Hoe je mensen kan behouden voor je organisatie? Eén van de sleutels is dat je als bedrijf weet wat je te bieden hebt. En dat je te bieden hebt wat de mensen die je zoekt, aantrekt. Daarbij speelt de kwaliteit van het management een belangrijke rol.
Jeff Gaspersz resize ‘Innovatiekracht zit in de hele organisatie’

‘Innovatiekracht zit in de hele organisatie’

Opinie |  28 juni 2018
Innovatie is volgens Jeff Gaspersz, ondernemer, spreker en hoogleraar Innovatie aan Nyenrode Business Universiteit, niet voorbehouden aan innovatiemanagers en businessdevelopers. ‘Innovatiekracht zit in de hele organisatie. Wie dat gebruikt, krijgt een driedubbele oogst.’
Jeff Gaspersz resize Innovatie: Kansen en keuzes voor de overheid

Innovatie: Kansen en keuzes voor de overheid

Opinie |  8 mei 2018
De keuze die de overheid heeft bij innoveren, is hoe betrokken ze wil zijn als partner in het tot stand brengen van innovaties. Laat de overheid het aan de innoverende markt over om tot actie over te gaan? Het bedrijfsleven is volop bereid haar kennis met overheden te delen, maar wordt hiertoe nog te weinig uitgenodigd.
Topzorg = Topsport ‘Wat de zorg kan leren van topsport’

‘Wat de zorg kan leren van topsport’

Opinie |  25 april 2018
Velen, die er op welke manier dan ook mee te maken krijgen, realiseren zich dat het hebben van een chronische aandoening soms te vergelijken is met het bedrijven van topsport.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.