Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_gerdi-verbeet2-jpg ‘Het gaat mij om de dialoog’

‘Het gaat mij om de dialoog’

Opinie |  2 februari 2017
Het soms complexe proces van de parlementaire democratie in de Tweede Kamer in goede banen leiden is de voorname taak van de Kamervoorzitter. Gerdi Verbeet leidde de kamer van 2006 tot 2012. Verdeeldheid op gevoelige dossiers, de opkomst en invloed van de sociale media en een wisselend politiek klimaat zijn enkele thema’s waarop zij haar leiderschapsvaardigheden in moest zetten tijdens haar voorzitterschap. Welke inzichten hebben ruim 20 jaar landelijke politiek en 6 jaar Kamervoorzitterschap haar opgeleverd? Een terugblik met een maatschappelijk betrokken mens: “Ik wil het echte goede gesprek tussen de verschillende groepen in de samenleving krijgen.”
-content-presspage-com-uploads-865-500_andrenijhofportret-3-jpg Wat hebben CEO’s in de politiek te zoeken?

Wat hebben CEO’s in de politiek te zoeken?

Opinie |  1 februari 2017
Op het wereldtoneel lijken de panelen van invloed en macht voortdurend te schuiven. De rolverdeling tussen politiek, bedrijfsleven en burger ziet er vandaag de dag anders uit dan 25 jaar geleden. De burger wordt door de politiek opgeroepen meer te participeren in de samenleving. Het bedrijfsleven laat steeds luider haar stem horen in maatschappelijke en duurzaamheidskwesties. Hoe wenselijk is dit? Van Prof. Dr. Ir. André Nijhof mag het best wat meer, en graag wat minder vrijblijvend.
-content-presspage-com-uploads-865-500_ajax-jpg Het Ajax-dilemma: lessen uit de oudheid over moreel leiderschap in organisaties

Het Ajax-dilemma: lessen uit de oudheid over moreel leiderschap in organisaties

Opinie |  23 december 2016
Op 19 januari 2017 vindt de bijeenkomst ‘Het Ajax-dilemma’ plaats waarin onderzocht wordt hoe leiders omgaan met dilemma’s en de morele dimensie van leiderschap. In toenemende mate worden leiders in organisaties geconfronteerd met morele vragen. Bijvoorbeeld de vraag: hoe ontwikkel je rechtvaardigheid binnen de organisatie op een manier zodat iedereen zich gezien weet. Een van de sprekers is Paul Woodruff, professor in Ethics and American Society aan de Universiteit van Austin, Texas. Hij schreef een prikkelend boek: het Ajax dilemma. Hij schreef in de laatste vijftien jaar een aantal boeken over thema’s als eerbied, democratie, meritocratie en leiderschap.
http-content-presspage-com-uploads-865-500_robertofloren-3-jpg 'Wat accountants moeten weten over familiebedrijven'

'Wat accountants moeten weten over familiebedrijven'

Opinie |  9 oktober 2014
De accountant is de belangrijkste adviseur van familiebedrijven bij bedrijfsoverdracht. De meeste familiebedrijven (75%) schakelen dan een accountant in.
-content-presspage-com-uploads-865-500_olofbik-jpg 'Een succesvolle accountant is een goede ondernemer'

'Een succesvolle accountant is een goede ondernemer'

Opinie |  11 september 2014
Wil de accountant toekomst hebben dan moet hij een betere ondernemer worden. Het recente nieuws over accountants lezend denk je: bij de accountants is er aan ondernemerschap toch geen gebrek? Ze zijn eerder teveel dan te weinig bezig met ondernemen. Maar echt ondernemerschap gaat niet over sturen op de bottom line. Het gaat over het winnen en behouden van vertrouwen, zo stelt Dr. Olof Bik RA, Director of Accountancy Programs op Nyenrode.
http-content-presspage-com-uploads-865-500_vorming-jpg 'Vorming doet ertoe voor controllers'

'Vorming doet ertoe voor controllers'

Opinie |  5 mei 2014
Het maartnummer van het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfsadministratie (het MAB) is gewijd aan Controlling.Wat lees ik? Henri van Horn (voorzitter van de Vereniging van Registercontrollers – de VRC) schetst dat er diverse samenwerkingen zijn ontstaan tussen beroepsorganisaties van accountants en controllers.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.