Nieuws

Stakeholder_(en).svg Stakeholdergerichte Governance

Stakeholdergerichte Governance

Opinie |  30 augustus 2017
In de NCGI nieuwsbrief van september 2016 schreef NCGI-lid Herman Mulder over een veelvuldig door het NCGI bediscussieerd thema 'Making markets fit for sustainable and responsible purpose'. De column 'De nieuwe kleren van de CEO' was een eerste van een reeks. Deze keer is de beurt aan drs. Tanja de Jonge en prof. dr. Ronald Jeurissen.
-content-presspage-com-uploads-865-500_bobdewitstaand-jpg 'Digitale transformatie raakt aan de fundamenten van ons systeem'

'Digitale transformatie raakt aan de fundamenten van ons systeem'

Opinie |  30 augustus 2017
‘De digitale transformatie is het concept van de eeuw. Geen mens, geen organisatie en zelfs land kan er omheen’, waarschuwt hoogleraar Strategisch Leiderschap, prof. dr. Bob de Wit, die zijn kennis deelt in de masterclass Strategie. ‘De veranderingen die het teweegbrengt zijn ingrijpender dan veel mensen denken.’
politiek Politiek moet kritischer zijn op Belastingdienst

Politiek moet kritischer zijn op Belastingdienst

Opinie |  30 augustus 2017
Bij meer dan de helft van de grote Nederlandse bedrijven klopt de belastingaangifte niet. Dit blijkt uit een recent onderzoek naar Grote Ondernemingen van de Belastingdienst.
OM handelt nu met schikking KPMG wél helemaal volgens het boekje

OM handelt nu met schikking KPMG wél helemaal volgens het boekje

Opinie |  31 juli 2017
Het Openbaar Ministerie heeft een transactie (schikking) aangeboden aan een organisatieonderdeel van KPMG. Dit in verband met het verwijt dat door het opzettelijk doen van onjuiste belastingaangiften (periode 2009-2011) en het valselijk opmaken van stukken ten onrechte een fors belastingvoordeel door KPMG is behaald.
-content-presspage-com-uploads-865-500_bertkerstenvoorkeurfoto1-jpg ‘ICT-ers moeten van de kelder naar het hart van het bedrijf’

‘ICT-ers moeten van de kelder naar het hart van het bedrijf’

Opinie |  13 april 2017
Dat Bert Kersten vorige maand werd uitgeroepen tot Nyenrode Professor van het Jaar 2017 ziet hij als een groot compliment. ‘Het zegt hoe mijn studenten terugkijken op hun studie.’ Op Nyenrode geeft hij colleges in Bedrijfsprocessen en ICT. In een tijd waarin alles meer en meer draait om technologie verandert de rol van specialisten. Het Specialist Development Program bereidt hen voor op hun veranderende rol in de organisatie.
-content-presspage-com-uploads-865-500_businessit-12-jpg Artificial intelligence sluipt onze bedrijfsprocessen binnen

Artificial intelligence sluipt onze bedrijfsprocessen binnen

Opinie |  17 maart 2017
Dankzij Artificial Intelligence (AI) zijn veel fysieke en eenvoudige werkzaamheden geautomatiseerd. Maar wat is mogelijk met AI en welke risico’s spelen een rol?
-content-presspage-com-uploads-865-500_uitreiking-bundel-jpg De centrale rol van de IT-regisseur bij decentralisatie

De centrale rol van de IT-regisseur bij decentralisatie

Opinie |  16 februari 2017
De relatief jonge rol van IT-regisseur kent uiteenlopende uitdagingen in de verschillende sectoren. In de bundel IT Regie Centraal en Decentraal staan de samenvattingen van acht papers van deelnemers aan de tweede leergang IT Regie Management van Nyenrode Business Universiteit en InterExcellent, onder redactie van prof. Dr. Lineke Sneller RC. Het boek is gepresenteerd op 15 februari 2017.
-content-presspage-com-uploads-865-500_thr20140829-0023-jpg Het nieuwe leiderschap: verantwoordelijk en faciliterend

Het nieuwe leiderschap: verantwoordelijk en faciliterend

Opinie |  3 februari 2017
‘Verantwoordelijk leiderschap betekent op een professionele manier omgaan met mensen en middelen. Om een verantwoordelijke leider te worden heb je technische bagage nodig en een faciliterende manier van leidinggeven die past bij de huidige generatie,’ zegt Dennis Vink, Professor Finance & Investment en Directeur van het international MBA programma op Nyenrode.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.