Nieuws

Promotie Petrosjan Damen Regels in financiële sector effectiever indien gericht op good professionalism

Regels in financiële sector effectiever indien gericht op good professionalism

Onderzoek |  8 november 2017
Het gebruik van formele controlemechanismen in de financiële sector, zoals regels, service level agreements en contracten, wordt effectiever als de focus ligt op het stimuleren van gewenst gedrag in plaats van het voorkomen van ongewenst gedrag. Dit stelt Petrosjan Damen in zijn proefschrift ‘Cooperation in Operations: Insights into the goveranance of cooperation in the financial services industry’ waarop hij vandaag promoveert aan Nyenrode Business Universiteit.
Laan bomen Innovatiekracht familiebedrijven heeft veel potentie

Innovatiekracht familiebedrijven heeft veel potentie

Onderzoek |  1 november 2017
De uitkomsten van onderzoek naar innovatie rondom familiebedrijven ontkracht de mythe dat familiebedrijven niet innovatief zouden zijn. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport van prof. dr. Roberto Flören, hoogleraar familiebedrijven aan Nyenrode Business Universiteit, in samenwerking met ING en NPM Capital. Eigenaren van familiebedrijven steunen het innovatiebeleid meer dan eigenaren van niet-familiebedrijven. Tegelijk laat het onderzoek zien dat wanneer er meer financiële middelen beschikbaar zijn, bijna een derde van de familiebedrijven innovatiever zou zijn. Familiebedrijven doen op het gebied van innovatie dan ook niet onder voor andere typen bedrijven.
Plesman vijver “Familiebedrijven zijn veel innovatiever dan beursgenoteerde bedrijven.”

“Familiebedrijven zijn veel innovatiever dan beursgenoteerde bedrijven.”

Onderzoek |  27 oktober 2017
Vijfentwintig jaar geleden startte Roberto Flören op Nyenrode Business Universiteit zijn eerste onderzoek naar familiebedrijven. Sindsdien heeft hij duizenden ondernemingen en de families onder de wetenschappelijke loep gehad, en staan talloze publicaties op zijn naam over dit onderwerp. Welke lessen kunnen we trekken uit 25 jaar onderzoek naar familiebedrijven? Een interview met Roberto Flören.
Koetshuis Implementatie van Integrated reporting: hoe dan?

Implementatie van Integrated reporting: hoe dan?

Onderzoek |  28 september 2017
Vanaf volgend jaar moeten alle grote bedrijven in Nederland rapporteren over de belangrijke niet- financiële aspecten van de bedrijfsvoering, in samenhang met de financiën. Er is echter een belangrijk knelpunt: hoe dan? Waar financiële verslaglegging een afgekaderd systeem is, begeeft integrated report zich buiten de gebaande paden met rapportages over de combinatie van financieel, milieu, sociaal ondernemen en personeelsvraagstukken. Er is slechts een richtlijn voor de kaders.
DSC_0149 De steen der wijzen?; uitnodiging tot dialoog!

De steen der wijzen?; uitnodiging tot dialoog!

Onderzoek |  28 september 2017
Met ingang van dit academisch jaar mag ik de voorzitter zijn van het Nyenrode Corporate Governance Instituut. Na bijna 10 jaar bestuurlijk actief te zijn geweest op Nyenrode ben ik per 1 september teruggetreden als Dean en lid van het College van Bestuur.
Kasteel Innovatie begint met kansen herkennen

Innovatie begint met kansen herkennen

Onderzoek |  22 september 2017
Een kans kan overal in schuilen. In gebeurtenissen, voorvallen, ontwikkelingen, situaties en ideeën. Wat belangrijk is, is dat een kans ontstaat door je eigen interpretatie van de werkelijkheid. Dit schrijft prof. dr. Jeff Gaspersz, hoogleraar innovatie bij Nyenrode Business Universiteit, in zijn nieuwe boek ‘Zó ontdek je kansen voor innovatie’. In het boek staan praktische tips voor professionals, managers en ondernemers en het is geschreven voor iedereen die innoverend wil zijn.
Rene-ten-Bos-list-image Bureaucratie en wetenschap bij Nyenrodes derde PhD conferentie

Bureaucratie en wetenschap bij Nyenrodes derde PhD conferentie

Onderzoek |  19 september 2017
In 2015 ontstond de wens onder PhD studenten van Nyenrode om jaarlijks onderlinge ervaringen uit te wisselen. Op woensdag 13 september kwamen faculteitsleden en studenten voor inmiddels de derde Nyenrode PhD Conferentie samen om te luisteren naar onderzoeksvoorstellen en presentaties van artikelen van PhD studenten. Prof. Dr. René ten Bos, Denker des Vaderlands, was keynote spreker en trapte af.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.