Nieuws

DSC_0149 Internationaal belang van Data Science neemt toe

Internationaal belang van Data Science neemt toe

Onderzoek |  2 juli 2018
Prof. dr. Ruud Wetzels is per 1 juli benoemd als hoogleraar aan Nyenrode om de leerstoel Data Science te bekleden. Wetzels focust zich binnen deze leerstoel op toepassingen van Artificial Intelligence (AI), wiskunde en statistiek in het bedrijfsleven.
Responsible Business Annemieke Roobeek Jacques de Swart Myrthe van der Plas Raamwerk voor strategische beslissingen

Raamwerk voor strategische beslissingen

Onderzoek |  22 juni 2018
Op 21 juni heeft voormalig minister Jeroen Dijsselbloem het eerste exemplaar van het boek Responsible Business geschreven door Prof. dr. Annemieke Roobeek, Prof. dr. Jacques de Swart en Myrthe van der Plas Msc, in ontvangst genomen.
Promotie Beau Soederhuizen met paranimfen Italië blijft volgens inflatieverwachtingen in eurozone

Italië blijft volgens inflatieverwachtingen in eurozone

Onderzoek |  11 juni 2018
Gebaseerd op de inflatieverwachtingen, denken Italiaanse consumenten binnen de eurozone te blijven. Dit is één van de uitkomsten van het proefschrift van Beau Soederhuizen getiteld ‘Empirical studies on (un)conventional policies and macroeconomic adjustment during the crisis’, waarmee hij op 11 juni 2018 aan Nyenrode Business Universiteit promoveert.
Nyenrode AH Stewardship gedrag van boards en beleggers

Stewardship gedrag van boards en beleggers

Onderzoek |  22 mei 2018
Nyenrode Corporate Governance Instituut leden Daniëlle Melis en André Nijhof publiceerde onlangs een eerste gezamenlijk artikel getiteld 'The role of institutional investors in enacting stewardship by corporate boards'.
Professioneel kritische instelling jonge accountants onder druk

Professioneel kritische instelling jonge accountants onder druk

Onderzoek |  16 mei 2018
Young professionals binnen de accountancy-sector ervaren hoge werkdruk waardoor hun professioneel kritische instelling en daarmee de kwaliteit van hun werk in het geding komt.
Veel bedrijven onvolledig of terughoudend met financiële informatieverschaffing

Veel bedrijven onvolledig of terughoudend met financiële informatieverschaffing

Onderzoek |  25 april 2018
De termijnen voor het opmaken en vaststellen van de jaarrekening en het deponeren van de jaarstukken van grote en middelgrote rechtspersonen worden niet altijd nageleefd en de gedeponeerde jaarstukken zijn niet altijd compleet. Dit blijkt uit onderzoek van Ruud Vergoossen, hoogleraar externe verslaggeving aan de universiteiten van Nyenrode en Maastricht, en Ton Meershoek, verslaggevingsexpert bij toezichthouder AFM.
Ondertekening leerstoel Uitwisseling Nyenrode en Evofenedex

Uitwisseling Nyenrode en Evofenedex

Onderzoek |  14 maart 2018
Met ingang van 14 maart 2018 gaan Nyenrode Business Universiteit en ondernemersvereniging evofenedex wederom een samenwerking aan in de vorm van de leerstoel Supply Chain Management.
Joost van Buuren ‘Het gaat over mensen’

‘Het gaat over mensen’

Onderzoek |  7 februari 2018
Joost van Buuren is met ingang van 1 januari 2018 benoemd tot hoogleraar Auditing en Assurance op Nyenrode Business Universiteit. Hij vertelt over zijn keuze voor de wetenschap, de relatie tussen zijn onderzoek en de accountantspraktijk en de onderwijsvernieuwingen die hij in de accountantsopleiding heeft gerealiseerd.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.