Nieuws

Barbara van Veen Digitalisering: een klem of een uitdaging?

Digitalisering: een klem of een uitdaging?

Onderwijs |  16 maart 2018
‘Cloud technologie, big data, robotisering – de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering gaan razendsnel,’ zegt Barbara van Veen. Ze is onderzoeker, futuroloog mkb marktanalyses en één van de sprekers tijdens de masterclass Digitaal leiderschap in het bedrijfsleven van Nyenrode Business Universiteit. ‘Een belangrijke vraag is dan natuurlijk: hoe kan je als leider je organisatie zo goed mogelijk voorbereiden op veranderingen en gevolgen van digitalisering?’
Karin Jansen Persoonlijke insteek zorgt voor meer begrip in het team

Persoonlijke insteek zorgt voor meer begrip in het team

Onderwijs |  15 maart 2018
‘Wij werken heel nauw samen in een klein en hecht team en bespreken veel met elkaar, ook op persoonlijk vlak. Daar maakte ik me vanuit zakelijk perspectief weleens zorgen over, want werkten we daardoor wel professioneel genoeg?’ Dit vertelt Karin Jansen, regionaal manager van kinderkledingmerk Molo Kids. Afgelopen februari sloot ze het Teamleadership Program bij Nyenrode Business Universiteit af.
Rik Hoogendoorn Publiek-private samenwerking is sleutel voor meer veiligheid

Publiek-private samenwerking is sleutel voor meer veiligheid

Onderwijs |  14 maart 2018
‘Cybercriminaliteit, fraude en terrorisme zijn de laatste jaren steeds complexer geworden. Deze nieuwe dreigingen kan je niet alleen oplossen. Dat vraagt om een gecombineerde, integrale aanpak van de driehoek politie, justitie en defensie, in samenwerking met overheid en bedrijven.’ Dat stelt Bob Hoogenboom, professor Forensic Business Studies. Hij is één van de sprekers en Academic Director van de nieuwe leergang Publiek Privaat Security Management aan Nyenrode Business Universiteit. Samen met deelnemer Rik Hoogendoorn, manager Safety & Security bij beurs- en congresorganisatie RAI, kijken we naar de vraag: hoe kan samenwerking tussen publieke en private partijen de veiligheid verbeteren?
Uitreiking BiB award voorjaar 2018 Uitreiking BiB Award voorjaar 2018

Uitreiking BiB Award voorjaar 2018

Onderwijs |  13 maart 2018
Tijdens de graduation van Modulair Executive MBA op 8 maart 2018 is de Best-in-Business Award uitgereikt aan Esmeralda Wallast Groenewoud, die met haar thesis ‘Publiek-Private Samenwerking – in de complexere wereld steeds vaker een noodzakelijkheid’ de jury wist te overtuigen.
Manon Bongers Stressreacties omzetten in effectief gedrag

Stressreacties omzetten in effectief gedrag

Onderwijs |  13 maart 2018
“Staan we onder druk dan komen onze ‘overlevingsstrategieën’ naar boven. We vervallen in ineffectieve en zelfs hinderlijke gedragspatronen. Met het vergroten van je zelfbewustzijn kan je dit gedrag aanpassen en beter worden in (persoonlijk) leiderschap”, zegt gedragsexpert Manon Bongers, spreker in de collegereeks Excellent Leiderschap van Nyenrode Business Universiteit.
Jeroen Hulst Teamsport krijgt revaliderende militairen hun bed uit

Teamsport krijgt revaliderende militairen hun bed uit

Onderwijs |  9 maart 2018
Jeroen Hulst begeleidde de afgelopen drie jaar militairen die tijdens hun dienstperiode een blijvende beperking hebben opgelopen naar de Invictus Games. Nu wordt hij bestuurslid van deze internationale sportorganisatie en start hij in april met het Sports Leadership Program.
kasteel Studenten waarderen Masterstudies Nyenrode opnieuw als topopleidingen

Studenten waarderen Masterstudies Nyenrode opnieuw als topopleidingen

Onderwijs |  8 maart 2018
De Keuzegids Masters 2018 heeft de Bedrijfskunde Masters en de Masters Accountancy & Controlling van Nyenrode Business Universiteit uitgeroepen tot ‘Best Masters’. Ook de deeltijd Master Fiscaal Recht mag zich wederom een Topopleiding noemen.
Steven Van Belleghem Eerst de mens, dan de technologie

Eerst de mens, dan de technologie

Onderwijs |  6 maart 2018
‘Eerst kwam informatie op grote schaal beschikbaar en daarna omarmden we met z’n allen mobiele communicatie. En nu staan we aan de vooravond van een revolutie, die van artificiële intelligentie (AI), ‘bots’ en verregaande automatisering. Hoe houd je als bedrijf stand te midden van deze digitale storm en hyperconcurrentie?’ Dat vraagt Steven van Belleghem, docent bij het tweedaagse Advanced Marketing Program.

Contact

Sta voor de toekomst

Lees meer