Nieuws

Frank Lekanne Deprez De opkomst van werk-ecosystemen binnen 3N-organisaties

De opkomst van werk-ecosystemen binnen 3N-organisaties

Opinie |  29 april 2021
Kort na de wereldwijde uitbraak van COVID-19 werd duidelijk dat het verborgen ‘menselijk potentieel’ een cruciale schakel is bij het (over)leven in een wereldwijde pandemie.
Bas Hillebrand Slachtoffer of mede-veroorzaker?

Slachtoffer of mede-veroorzaker?

Opinie |  29 april 2021
Is de toerismebranche slachtoffer of mede-veroorzaker van de coronacrisis? En hoe kan de branche ervoor zorgen dat zij in september niet het verwijt krijgt dat het een nieuwe golf heeft gestimuleerd of nieuwe varianten heeft geïntroduceerd?
Willem van Rhenen Om productiever te worden heb je meer nodig dan rust

Om productiever te worden heb je meer nodig dan rust

Opinie |  28 april 2021
Hoe verhoog je de productiviteit van werknemers? Volgens Willem van Rhenen hangt het antwoord op die vraag samen met drie basisbehoeften: autonomie, verbinding en competentie.
Lidewey van der Sluis Veerkracht in vijfvoud

Veerkracht in vijfvoud

Opinie |  6 april 2021
Van organisaties wordt verwacht dat zij flexibel zijn en veerkracht tonen. Maar wat is veerkracht?
Tom Berkhout Vastgoed kent geen crises

Vastgoed kent geen crises

Opinie |  29 maart 2021
Tom Berkhout zet voor onze kleine, hoogopgeleide, competitieve, welvarende stadstaat een aantal maatschappelijke, ruimtelijke en financiële uitdagingen voor vastgoed op een rij.
-content-presspage-com-uploads-865-500_robblommelangwerpig-jpg Hoe word ik een absurde held

Hoe word ik een absurde held

Opinie |  10 maart 2021
Conform Camus kunnen wij in dit tijdsgewricht absurde helden worden: bewust van het absurde bestaan, voorzien van bewustzijn, luciditeit en helderheid, maar in opstand door van moment tot moment te leven om deze periode betekenisvol door te komen.
Willem van Rhenen “Zet minstens een dag per week je mail en werktelefoon uit”

“Zet minstens een dag per week je mail en werktelefoon uit”

Opinie |  9 maart 2021
"Zorg dat je minimaal een dag per week helemaal niet met werk bezig bent, omdat je anders niet goed kan resetten en opladen. En dat is echt iets anders dan herstellen."
Andre Nijhof en Charlotte Extercatte Op zoek naar ambassadeurs in duurzaamheid

Op zoek naar ambassadeurs in duurzaamheid

Opinie |  4 maart 2021
Iedere organisatie heeft ze wel: mensen die voor de troepen uit lopen. In de transitie richting een nieuwe, meer groene en sociale economie kunnen deze mensen een zeer belangrijke rol spelen. Maar hoe vind je die ambassadeurs - ook wel stewards genoemd - in je organisatie?

Contact

Lidy Nebbeling-Kramer

Communicatieadviseur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws of de L.E.S. Nieuwsbrief voor nieuws over onze kernwaarden Leadership Entrepreneurship Stewardship.