Nieuws

vivian en dennis Een bedreiging voor financiële stabiliteit: risico’s in de kapitaalmarkt

Een bedreiging voor financiële stabiliteit: risico’s in de kapitaalmarkt

Onderzoek |  31 mei 2023
De wereld is gebaat bij financiële stabiliteit. Vivian van Breemen, PhD student aan Nyenrode Business Universiteit en Supervisor bij de Europese Centrale Bank en Dennis Vink, Professor of Finance & Investment aan Nyenrode Business Universiteit, stelden een internationaal onderzoeksteam van experts samen dat zich richt op het analyseren van systeemrisico’s in de kapitaalmarkt. En met succes: het onderzoek werpt licht op tal van nieuwe risico’s die een bedreiging kunnen vormen voor de financiële stabiliteit.
Diane Zandee_LOWRES half Circulaire economie: Waarom huidige boekhoudkundige modellen niet geschikt zijn

Circulaire economie: Waarom huidige boekhoudkundige modellen niet geschikt zijn

Onderzoek |  26 mei 2023
Onderzoekster Diane Zandee, die vandaag aan Nyenrode promoveert, wil finance en duurzaamheid met elkaar verbinden. Haar vraag: hoe kan accounting bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie?
Taher Ahmadi nieuwsbericht_LOWRES MOLB game geeft inzicht in duurzame productieprocessen

MOLB game geeft inzicht in duurzame productieprocessen

Onderzoek |  16 mei 2023
Bij het optimaliseren van productieprocessen ging het de afgelopen decennia vooral om de winst. Tegenwoordig is er ook steeds meer aandacht voor de impact op milieu en maatschappij. Deze transitie vraagt om nieuw leiderschap. Om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige leiderschapsrol, ontwikkelde universitair hoofddocent Supply Chain Management and Analytics, Taher Ahmadi, een Multi-Objective Line Balancing (MOLB) game. De game leidde zowel nationaal als internationaal tot positieve reacties.
Lidewey van der Sluis nieuwsbericht_LOWRES Strategic Talent Management at Nyenrode: we Practice what we Teach

Strategic Talent Management at Nyenrode: we Practice what we Teach

Onderzoek |  18 april 2023
De visie op talent verandert. Nyenrode Business Universiteit doet al jaren onderzoek naar talentmanagement. Dit verandert niet alleen het onderwijs, maar ook haar beleid. Het nieuwe beleid geeft niet alleen de beste, maar álle medewerkers de kans om hun talenten te ontwikkelen.
Roberto Floren nieuwsbericht_LOWRES Familiebedrijven optimistisch over 2023, maar voorzien stijging salariskosten van 7,2%

Familiebedrijven optimistisch over 2023, maar voorzien stijging salariskosten van 7,2%

Onderzoek |  4 april 2023
Uit het nieuwste onderzoek van het RSM-Nyenrode Familiebedrijven-onderzoekspanel blijkt dat de directeuren van de Nederlandse familiebedrijven optimistisch zijn over 2023. Aan het eind van het eerste kwartaal stelt 48% van hen dat 2023 een succesvoller jaar wordt voor hun bedrijf dan 2022. En dat terwijl voor 67% van de familiebedrijven 2022 ook al een succesvol jaar was. Grootste zorgen zijn de stijgende personeelskosten, de stijgende rentes en het aantrekken en behouden van talent.
Promotie Koen Derks small Transparanter en efficiënter audits uitvoeren met Bayesiaanse statistiek

Transparanter en efficiënter audits uitvoeren met Bayesiaanse statistiek

Onderzoek |  17 maart 2023
Auditors kunnen transparanter en efficiënter werken als ze gebruik maken van Bayesiaanse statistiek. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van Koen Derks, die vandaag aan Nyenrode Business Universiteit promoveert. Technieken om Bayesiaanse statistiek toe te passen maakt Derks vrij toegankelijk via het open source programma JASP. ‘Auditors moeten vaker van de gebaande paden durven afwijken.’
René P. Orij portret 2019 laag Duurzaamheidsverslaggeving: van uitzonderlijk naar mainstream

Duurzaamheidsverslaggeving: van uitzonderlijk naar mainstream

Onderzoek |  8 maart 2023
Tot een paar jaar geleden was transparantie van bedrijven over hun activiteiten en de impact daarvan op mens en milieu nog uitzonderlijk en vrijblijvend. Inmiddels is duurzaamheidsverslaggeving voor veel bedrijven een verplicht onderdeel van verantwoorden van wat ze doen, en is het gemeengoed geworden. René Orij, sinds kort hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit, heeft belangwekkend onderzoek verricht op dit terrein.
Roberto Floren nieuwsbericht_LOWRES Onderzoek Nyenrode, RSM en Van Lanschot Kempen: externe omstandigheden in combinatie met overheidsbeleid; Het familiebedrijf kraakt en zucht…

Onderzoek Nyenrode, RSM en Van Lanschot Kempen: externe omstandigheden in combinatie met overheidsbeleid; Het familiebedrijf kraakt en zucht…

Onderzoek |  15 februari 2023
Een onderzoek van Nyenrode Business Universiteit, RSM en Van Lanschot Kempen naar de wijze waarop familiebedrijven geraakt worden door en omgaan met de huidige economische context, die sinds 2022 drastisch is veranderd als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.