Nieuws

tineke-lambooy-portret2 Inclusiviteit in de wetenschap versus ceremoniële procedures

Inclusiviteit in de wetenschap versus ceremoniële procedures

Opinie |  10 december 2020
Online conferencing maakt de kennisuitwisseling gevarieerder en het wetenschappelijk debat inclusiever. Daarnaast kost een congres minder tijd, dus kan je aan meer meedoen per jaar.
Niels van Nieuw Amerongen Social distancing in de praktijk

Social distancing in de praktijk

Opinie |  25 november 2020
Je hebt sociale afstand nodig om voldoende objectief te zijn in je relatie. Hoe geef je social distancing handen en voeten?
COVID-19 Integriteit uit lockdown

Integriteit uit lockdown

Opinie |  18 november 2020
Juist in crisistijden blijkt waar een organisatie echt voor staat en wat managers belangrijk vinden. Een risico van een crisis is dat integriteit naar de achtergrond verdwijnt en managers ervoor kiezen andere zaken prioriteit te geven. Dit essay uit het boek ‘COVID-19: een bevel uit het niets’ gaat over het grote belang van integriteit. Sacha Spoor en Edgar Karssing geven een aantal concrete handvatten.
COVID-19 Digitale en business ecosystemen voor een wendbare toekomst

Digitale en business ecosystemen voor een wendbare toekomst

Opinie |  5 november 2020
De contouren van deze crisis laten een groei van digitalisering en een verandering in samenwerking zien. Zo ontstaan niet voor de hand liggende samenwerkingen tijdens de pandemie en wordt de noodzaak tot samenwerken geïllustreerd om over de langere termijn succesvol te blijven.
COVID-19
Video
Hindsight 2020: de langetermijngevolgen van de coronacrisis

Hindsight 2020: de langetermijngevolgen van de coronacrisis

Opinie |  29 oktober 2020
Op maandag 26 oktober heeft prof. dr. Leen Paape het eerste exemplaar van het boek ‘COVID-19: een bevel uit het nieuws’ uitgereikt aan prof. dr. Koen Becking, sinds 1 oktober 2020 rector magnificus van Nyenrode Business Universiteit. In het boek laten docenten en wetenschappers van Nyenrode hun licht schijnen op de COVID-19 pandemie. Zij doen dat vanuit hun vakgebied, visie en expertise. Het boek stimuleert de lezer om na te denken over de vele vragen die ons zo plotseling zijn overkomen.
Alexander de Bruin Gezocht: echte winst-makers!

Gezocht: echte winst-makers!

Opinie |  28 oktober 2020
Iedereen kan een waarde(n)volle bijdrage leveren aan de transformaties waar we samen voor staan. Juist de huidige tijd biedt een kans om te beschouwen wat je doet, hoe je doet en vooral waarom je doet wat je doet. Op persoonlijk en op organisatieniveau. Wat is voor jou echt waarde(n)vol? Waar kan, wil en ga jij aan bijdragen als Echte Winst-maker?
P+ special cover De overheid is weer leidend

De overheid is weer leidend

Opinie |  23 oktober 2020
Vooral de overheid is sterk uit de coronacrisis strijd gekomen, terwijl heel wat bedrijven en bedrijfstakken sterk verzwakt zijn. De vraag is: willen we dat een faciliterende overheid weer een leidende overheid gaat worden? En wat betekent dat voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)?
Jack van der Veen Van verticaal naar horizontaal denken

Van verticaal naar horizontaal denken

Opinie |  22 oktober 2020
Elke organisatie is sterk afhankelijk van de andere partijen in haar netwerk. Een bedrijfsproces levert dan ook alleen de beoogde waarde op als er onderlinge afstemming en coördinatie is. Het is belangrijk is om bij processen horizontaal in plaats van verticaal te sturen.

Contact

Junia Floor

Communicatieadviseur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws of de L.E.S. Nieuwsbrief voor nieuws over onze kernwaarden Leadership Entrepreneurship Stewardship.