Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_oranjerie-jpg Provinciale subsidie voor restauratie Oranjerie Nijenrode

Provinciale subsidie voor restauratie Oranjerie Nijenrode

Over Nyenrode |  28 februari 2017
Nijenrode ontvangt vanuit de subsidieregeling Erfgoedparels een bijdrage van de provincie Utrecht voor restauratie van de Oranjerie op het landgoed.
-content-presspage-com-uploads-865-500_workshopldp-sldp01-02-2017-11lr-jpg Alumni-avond 'Teams & Impact': op het snijvlak van individu en organisatie

Alumni-avond 'Teams & Impact': op het snijvlak van individu en organisatie

Onderwijs |  27 februari 2017
Op 1 februari vond de alumni-bijeenkomst van het (Senior) Leadership Development Program plaats met als titel “Teams & Impact” in het Koetshuis. Hoe creëer je een impactvolle teamdynamiek? Wat zijn helpende en belemmerende patronen in groepen? Eric Koenen (oud bestuurder en docent Veranderkunde binnen LDP) deelde zijn inzichten. Jouke Kruijer (organisatie-adviseur en coach binnen het SLDP) zette ons aan het werk met een eigen, unieke teamopdracht. 
-content-presspage-com-uploads-865-500_nyenrodeinternationalmba10-01-2016-1-2-jpg Nyenrode verhuist Full-time MBA naar Amsterdam

Nyenrode verhuist Full-time MBA naar Amsterdam

24 februari 2017
Nyenrode Business Universiteit zal vanaf september 2017 zijn Full-time MBA-programma verzorgen vanuit het centrum van Amsterdam om studenten een betere aansluiting te bieden met het Europese bedrijfsleven. De Full-time MBA, het paradepaardje onder het lesaanbod van de universiteit, zal worden verzorgd vanuit De Vijf Keijzers, een complex aan de iconische Keizersgracht.
-content-presspage-com-uploads-865-500_moreelkompas-jpg Fiscaal recht: zoektocht naar optimale verhouding tussen recht en moraal

Fiscaal recht: zoektocht naar optimale verhouding tussen recht en moraal

Onderwijs |  23 februari 2017
‘Sinds de financiële crisis is er in de fiscale wereld steeds meer publieke aandacht voor en discussie over ethiek. Sommige constructies op gebied van belastingaangifte zijn juridisch misschien correct, maar kunnen moreel verwerpelijk zijn,’ zegt Edgar Karssing, universitair hoofddocent Beroepsethiek & Integriteitsmanagement en docent Master Fiscaal Recht op Nyenrode.
-content-presspage-com-uploads-865-500_pmcm-banner1200x628-postmasterracustommade-png ‘Het op maat gemaakte studietraject gaf mij de doorslag'

‘Het op maat gemaakte studietraject gaf mij de doorslag'

Onderwijs |  23 februari 2017
Sinds 2014 kun je bij Nyenrode een volledig op maat gemaakte Post-Master RA volgen. Deze Custom Made deeltijdopleiding is speciaal ontwikkeld voor afgestudeerde wo’ers die zo efficiënt mogelijk de RA-titel willen behalen. De belangstelling voor deze Post-Master RA blijft groeien. Inmiddels hebben de eerste studenten hun diploma op zak. Alumnus Rob en programma-manager Mieke blikken terug op de afgelopen jaren.
Nyenrode IMBA Main Image_Compressed Nyenrode relocates Full-time MBA program to heart of Amsterdam

Nyenrode relocates Full-time MBA program to heart of Amsterdam

Onderwijs |  22 februari 2017
From September 2017 Nyenrode Business Universiteit will run its full-time MBA program from central Amsterdam, in order to better integrate students with the European business community. The university’s flagship programme will be located at De Vijf Keijzers, a complex situated on the iconic Emperors Canal (Keizersgracht).
-content-presspage-com-uploads-865-500_promotiegiorgos-breedbeeld-2-jpg Pensioenbegunstigden willen democratisering van pensioenstelsel

Pensioenbegunstigden willen democratisering van pensioenstelsel

Onderzoek |  21 februari 2017
Pensioenbegunstigden willen een grotere mate van betrokkenheid en een grotere vrijheid en extra keuzes als het gaat om de vraag waar hun pensioen geïnvesteerd moet worden en met welk doel. Dit is een van de hoofdconclusies van Giorgos Apostolakis in zijn dissertatie ‘Maatschappelijk Verantwoord Investeren en Impact-investeringen in het Collectieve Pensioensysteem’, waarmee hij op dinsdag 21 februari promoveerde aan Nyenrode Business Universiteit.
-content-presspage-com-uploads-865-500_groep-20170212-mch-0509-1-jpg Van contract naar vertrouwen

Van contract naar vertrouwen

Onderwijs |  21 februari 2017
In het weekend van 11 en 12 februari hebben 50 jonge denkers intensief gewerkt aan handvatten en ideeën voor een nieuw ‘sociaal contract’. Onder leiding van initiatiefnemer Doekle Terpstra en Jo Vincken van Nyenrode Business Universiteit werden er in 24 uur intensief ideeën uitgewisseld, gedebatteerd, teksten geschreven, geschaafd en gepolijst. De grote variëteit aan uitkomsten van het weekend zorgde ervoor dat het weekend eerder een startpunt blijkt voor een vervolggesprek met vele groepen in de samenleving dan een duidelijk omlijnd sociaal contract. Dat maakte de oogst ook waardevol, zegt een enthousiaste Doekle Terpstra: “Er zijn nieuwe gesprekken op gang gebracht en inzichten en ideeën uit de sociale hackathon gekomen die roepen om een vervolg.”

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.