Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_castle-2-jpg Vastgoedmarkt vraagt om economische waardering vastgoed

Vastgoedmarkt vraagt om economische waardering vastgoed

Onderzoek |  28 maart 2017
Nyenrode Business Universiteit neemt het initiatief om de economische waardering van vastgoed op de kaart te zetten. Het begrip economische waarde krijgt nog weinig navolging in bestaande vastgoedopleidingen, terwijl de toepassing ervan wijdverbreid is. Nyenrode wil het begrip economische waarde en economisch waarderen op het gebied van vastgoed verder onderzoeken en praktisch vormgeven. Dit gebeurt mede door een nieuwe post-masteropleiding, samengesteld door experts uit de sector.
-content-presspage-com-uploads-865-500_nyenrode_kasteel-jpg 'Je leert anders kijken naar je eigen vak als registeraccountant'

'Je leert anders kijken naar je eigen vak als registeraccountant'

Onderwijs |  23 maart 2017
Per april 2017 krijgen registeraccountants (RA) die geen mastertitel hebben opnieuw de kans om de mastertitel te behalen via de éénjarige deeltijdopleiding ‘Master voor RA’s’. Nu steeds meer hogescholen en universiteiten de mastergraad verplicht stellen voor docenten speelt Nyenrode hierop in door een neuwe lichting te starten. Alumnus Winfred Merkus: ‘De nieuwe kennis is een verrijking. Je leert heel anders kijken naar je eigen vak als registeraccount’.
-content-presspage-com-uploads-865-500_-san5782-jpg MBA Business & IT reikt veel verder: je leert wat het inhoudt een bedrijf te runnen

MBA Business & IT reikt veel verder: je leert wat het inhoudt een bedrijf te runnen

Onderwijs |  22 maart 2017
‘Mijn eerste module in deze MBA ging over business improvement, en ik was meteen verkocht. Deze stof raakte de kern van mijn insteek: IT inzetten met inbegrip van alle verschillende perspectieven; van mensen en marketing tot financiën en risicoafweging.
Sander Uittenbosch Als leider wil ik mensen meenemen in de langetermijnvisie

Als leider wil ik mensen meenemen in de langetermijnvisie

Onderwijs |  22 maart 2017
Sander Uittenbosch, deelnemer aan het Leadership Development Program (LDP): ‘Het tijdperk van directieve en controlerende managers is definitief voorbij. Juist nu is behoefte aan aanvoerders die strategisch denken, maar evengoed tussen de mensen staan en hen onderdeel maken van het beleid.
-content-presspage-com-uploads-865-500_dsc-0668-jpg Business Spiritualiteit op alumni-avond Foundations of Management

Business Spiritualiteit op alumni-avond Foundations of Management

Onderwijs |  21 maart 2017
Het thema op de alumniavond van Foundations of Management (FMA) van 14 maart was 'Business Spiritualiteit'. Gert-Jan van Schaik, gespecialiseerd in coaching, leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering, nam de deelnemers mee in zijn levensverhaal en er ontstond een uitwisseling tussen de aanwezigen over: wat is business spiritualiteit en wat maakt die combinatie spannend?
-content-presspage-com-uploads-865-500_-san6074-jpg Maatschappelijke en financiële waarde creëren in de culturele sector

Maatschappelijke en financiële waarde creëren in de culturele sector

Community |  17 maart 2017
Cécile de Vos, deelnemer aan de module Risico en Financiering (onderdeel Modulair Executive MBA in Public & Private): ‘Kunst is al lang niet meer een geïsoleerde waarde; de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) staat midden in de maatschappij en levert goedgeschoolde creatievelingen af die overal aan de slag gaan. Daar zit een doortimmerd beleid achter.
-content-presspage-com-uploads-865-500_20170310-nyenrode-graduation-mmba-foodfinance--notflorisheuer-078-087a3570-jpg Afstudeerceremonie Modulair Executive MBA 2017

Afstudeerceremonie Modulair Executive MBA 2017

17 maart 2017
Vrijdag 10 maart 2017 stond voor 22 Modulair Executive MBA-deelnemers de diploma-uitreiking op de agenda. Tijdens de ceremoniële bijeenkomst kregen de deelnemers niet alleen hun diploma, maar werden ook de Best in Business Award en de award voor Professor of the Year uitgereikt.
-content-presspage-com-uploads-865-500_businessit-12-jpg Artificial intelligence sluipt onze bedrijfsprocessen binnen

Artificial intelligence sluipt onze bedrijfsprocessen binnen

Opinie |  17 maart 2017
Dankzij Artificial Intelligence (AI) zijn veel fysieke en eenvoudige werkzaamheden geautomatiseerd. Maar wat is mogelijk met AI en welke risico’s spelen een rol?

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.