Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_greenfinanceacademy-2-jpg 'Ik weet nu hoe ik een positieve impact op mens en natuur maak'

'Ik weet nu hoe ik een positieve impact op mens en natuur maak'

Onderwijs |  31 maart 2017
Vorige week pitchten deelnemers van de Green Finance Academy van Nyenrode hun businessplannen voor financiers. Gautier Koffi Amoussou, werkzaam voor de Beninse natuurorganisatie Eco-Benin, en Kpati Komlan Zomavo Aguey van Cosol PG, een ngo gevestigd in Togo presenteerden hun plan om het ecosysteem van een rivier in Benin te herstellen. Het idee leverde hen de prijs op voor het meest veelbelovende groene businessplan.
-content-presspage-com-uploads-865-500_hansbakkerstaand-newsroom-jpg Flexibele bedrijfsstrategie in een dynamisch speelveld

Flexibele bedrijfsstrategie in een dynamisch speelveld

Onderwijs |  31 maart 2017
‘Om strategische vernieuwing tot stand te brengen in de huidige disruptieve en dynamische wereld moet je samenwerken met stakeholders. Ook is het belangrijk om de bedrijfsstrategie continu te monitoren en bij te sturen.’ Een duidelijke boodschap van Hans Bakker, hoogleraar Collaborative Strategies op Nyenrode en docent binnen het Strategic Leaderschip Program (SLP).
-content-presspage-com-uploads-865-500_dsc-0174-jpg Diploma-uitreiking Foundations of Management

Diploma-uitreiking Foundations of Management

Onderwijs |  30 maart 2017
Dinsdagavond 28 maart 2017 ontvingen 17 deelnemers van het Foundations of Management programma hun diploma tijdens deze feestelijke diploma-uitreiking. Met het programma van FMA leren de deelnemers de essentie van bedrijfskunde binnen één jaar.
-content-presspage-com-uploads-865-500_castle-2-jpg Vastgoedmarkt vraagt om economische waardering vastgoed

Vastgoedmarkt vraagt om economische waardering vastgoed

Onderzoek |  28 maart 2017
Nyenrode Business Universiteit neemt het initiatief om de economische waardering van vastgoed op de kaart te zetten. Het begrip economische waarde krijgt nog weinig navolging in bestaande vastgoedopleidingen, terwijl de toepassing ervan wijdverbreid is. Nyenrode wil het begrip economische waarde en economisch waarderen op het gebied van vastgoed verder onderzoeken en praktisch vormgeven. Dit gebeurt mede door een nieuwe post-masteropleiding, samengesteld door experts uit de sector.
-content-presspage-com-uploads-865-500_nyenrode_kasteel-jpg 'Je leert anders kijken naar je eigen vak als registeraccountant'

'Je leert anders kijken naar je eigen vak als registeraccountant'

Onderwijs |  23 maart 2017
Per april 2017 krijgen registeraccountants (RA) die geen mastertitel hebben opnieuw de kans om de mastertitel te behalen via de éénjarige deeltijdopleiding ‘Master voor RA’s’. Nu steeds meer hogescholen en universiteiten de mastergraad verplicht stellen voor docenten speelt Nyenrode hierop in door een neuwe lichting te starten. Alumnus Winfred Merkus: ‘De nieuwe kennis is een verrijking. Je leert heel anders kijken naar je eigen vak als registeraccount’.
-content-presspage-com-uploads-865-500_-san5782-jpg MBA Business & IT reikt veel verder: je leert wat het inhoudt een bedrijf te runnen

MBA Business & IT reikt veel verder: je leert wat het inhoudt een bedrijf te runnen

Onderwijs |  22 maart 2017
‘Mijn eerste module in deze MBA ging over business improvement, en ik was meteen verkocht. Deze stof raakte de kern van mijn insteek: IT inzetten met inbegrip van alle verschillende perspectieven; van mensen en marketing tot financiën en risicoafweging.
Sander Uittenbosch Als leider wil ik mensen meenemen in de langetermijnvisie

Als leider wil ik mensen meenemen in de langetermijnvisie

Onderwijs |  22 maart 2017
Sander Uittenbosch, deelnemer aan het Leadership Development Program (LDP): ‘Het tijdperk van directieve en controlerende managers is definitief voorbij. Juist nu is behoefte aan aanvoerders die strategisch denken, maar evengoed tussen de mensen staan en hen onderdeel maken van het beleid.
-content-presspage-com-uploads-865-500_dsc-0668-jpg Business Spiritualiteit op alumni-avond Foundations of Management

Business Spiritualiteit op alumni-avond Foundations of Management

Onderwijs |  21 maart 2017
Het thema op de alumniavond van Foundations of Management (FMA) van 14 maart was 'Business Spiritualiteit'. Gert-Jan van Schaik, gespecialiseerd in coaching, leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering, nam de deelnemers mee in zijn levensverhaal en er ontstond een uitwisseling tussen de aanwezigen over: wat is business spiritualiteit en wat maakt die combinatie spannend?

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.