Nieuws

Zet de stap van een business case voor duurzaamheid naar een duurzame business case

Zet de stap van een business case voor duurzaamheid naar een duurzame business case

Onderwijs |  10 februari 2021
Het verduurzamen van organisaties is steeds meer een werkveld met eigen concepten en competenties. Het is een professie waarin je je kan bekwamen. “We zien een sterke behoefte onder mvo-managers en duurzaamheidsprofessionals om zichzelf en hun organisaties te ontwikkelen,” zegt Elke Roetman, Projectmanager bij MVO Nederland.
Nyenrode albert heijn gebouw Nyenrode Business Universiteit en Tata Consultancy Services (TCS) werken samen aan het versnellen van de digitale transformatie

Nyenrode Business Universiteit en Tata Consultancy Services (TCS) werken samen aan het versnellen van de digitale transformatie

Onderwijs |  9 februari 2021
Nyenrode Business Universiteit en Tata Consultancy Services (TCS) kondigen vandaag een samenwerking aan om de kennis over digitale transformatie in alle sectoren te vergroten. Met deze samenwerking willen Nyenrode en TCS een generatie leiders opleiden die goed kunnen omgaan met de vraagstukken in een snel veranderende wereld.
Bas Hillebrand Hoe komt de toerismesector uit de coronacrisis?

Hoe komt de toerismesector uit de coronacrisis?

Opinie |  8 februari 2021
Praktisch alle sectoren van onze maatschappij worden op dit moment hard getroffen door de coronacrisis. De toerismesector is daarop geen uitzondering. Sterker, het was een van de sectoren die de gevolgen van de coronacrisis als eerste voelde en nu al bijna een jaar vrijwel geheel stil ligt. Nu is de toerismesector van oudsher wel gewend om om te gaan met een crisis, maar deze is van een zo’n grote omvang dat veel reisaanbieders zich zorgen beginnen te maken over hun voortbestaan.
Onderzoek thuiswerken: verbinding met collega’s en werkgeluk gedaald

Onderzoek thuiswerken: verbinding met collega’s en werkgeluk gedaald

Onderzoek |  5 februari 2021
De verbinding met collega’s en het werkgeluk van thuiswerkers is sinds de tweede coronagolf gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van Moneypenny, Nyenrode Business Universiteit en de Open Universiteit bij organisaties die veel thuiswerken tijdens de coronacrisis.
-content-presspage-com-uploads-865-500_andrenijhoflangwerpig-jpg Sturing in transities vraagt groot denken en klein doen

Sturing in transities vraagt groot denken en klein doen

Onderzoek |  4 februari 2021
Corona laat zien dat systeemverandering bittere noodzaak is. De manier waarop we produceren, werken, reizen en eten is niet meer vol te houden.
Bob de Wit Van Human Resources naar human-like robots

Van Human Resources naar human-like robots

Onderwijs |  3 februari 2021
Het belangrijkste nieuws van deze week was de aankondiging van Hanson Robotics dat het dit jaar duizenden Sophia’s gaat produceren. Voor wie Sophia niet kent: ze ziet er uit als een lieve vrouw, maar is een robot met kunstmatige intelligentie, ook wel ‘humanoïde’ genoemd, schrijft hoogleraar Strategisch Leiderschap Bob de Wit.
Jack van der Veen ‘Crisis vraagt om flexibiliteit van supply chains’

‘Crisis vraagt om flexibiliteit van supply chains’

Opinie |  2 februari 2021
Logistieke ketens moeten én kunnen nog veel efficiënter en duurzamer worden. En daarvoor is het identificeren en traceren van goederen met gedetailleerde productdata cruciaal.
Cokky & Lineke Goed toezicht op ict overheid vergt veel beter inzicht in de kosten

Goed toezicht op ict overheid vergt veel beter inzicht in de kosten

Opinie |  2 februari 2021
Wereldwijd vormen IT-kosten een steeds groter aandeel in de bedrijfsbestedingen, ook bij de Nederlandse overheid. De door het Rijk gerapporteerde structurele IT-uitgaven in 2019 bedroegen naar schatting bijna €3 miljard, zo’n 18% meer dan een jaar ervoor. Uit onderzoek van het FD blijkt dat de IT-kosten bij de Rijksoverheid fors hoger liggen dan aan de Tweede Kamer wordt gerapporteerd. Cokky Hilhorst en Lineke Sneller zijn beiden toezichthouder bij bedrijven en overheid.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.