Nieuws

COVID-19
Video
Hindsight 2020: de langetermijngevolgen van de coronacrisis

Hindsight 2020: de langetermijngevolgen van de coronacrisis

Opinie |  29 oktober 2020
Op maandag 26 oktober heeft prof. dr. Leen Paape het eerste exemplaar van het boek ‘COVID-19: een bevel uit het nieuws’ uitgereikt aan prof. dr. Koen Becking, sinds 1 oktober 2020 rector magnificus van Nyenrode Business Universiteit. In het boek laten docenten en wetenschappers van Nyenrode hun licht schijnen op de COVID-19 pandemie. Zij doen dat vanuit hun vakgebied, visie en expertise. Het boek stimuleert de lezer om na te denken over de vele vragen die ons zo plotseling zijn overkomen.
Alexander de Bruin Gezocht: echte winst-makers!

Gezocht: echte winst-makers!

Opinie |  28 oktober 2020
Iedereen kan een waarde(n)volle bijdrage leveren aan de transformaties waar we samen voor staan. Juist de huidige tijd biedt een kans om te beschouwen wat je doet, hoe je doet en vooral waarom je doet wat je doet. Op persoonlijk en op organisatieniveau. Wat is voor jou echt waarde(n)vol? Waar kan, wil en ga jij aan bijdragen als Echte Winst-maker?
LDP 11-01-2017-16 LR Boeklancering - COVID-19: een bevel uit het niets

Boeklancering - COVID-19: een bevel uit het niets

Onderwijs |  22 oktober 2020
In het boek ‘COVID-19: een bevel uit het niets’ laten 54 docenten en wetenschappers van Nyenrode Business Universiteit hun licht schijnen op deze pandemie.
Cyriel Nysten 1ste prijs BW Opinieprijs 141020 website Cyriel Nysten wint Brenda Westra Opinieprijs

Cyriel Nysten wint Brenda Westra Opinieprijs

Onderwijs |  15 oktober 2020
Cyriel Nysten wint de Brenda Westra Opinieprijs 2020 met de opinie 'Winstmaximalisatie behoeft reparatie'. Nysten maakt in zijn opinie duidelijk dat finance professionals een essentiële rol kunnen vervullen in de aanpak van klimaatproblemen.
-content-presspage-com-uploads-865-500_andrenijhoflangwerpig-jpg Broedplaats voor duurzame transformaties

Broedplaats voor duurzame transformaties

Opinie |  15 oktober 2020
Hoe kan Nyenrode de maatschappij dienen in de huidige tijd? De wederopbouw van de economie alleen is niet genoeg. De maatschappij heeft behoefte aan een volgende stap: duurzame transformatie.
Edgar Karssing Toekomstgericht leiderschap: ‘Het draait allemaal om mensen’

Toekomstgericht leiderschap: ‘Het draait allemaal om mensen’

Onderwijs |  7 oktober 2020
Zowel bij innovatie als integriteit draait het om mensen, ook in de vastgoedsector. Hoewel ze uit totaal verschillende vakgebieden komen, blijken Edgar Karssing en Mike Hoogveld verrassend eensgezind.
Lidewey van der Sluis COVID-19: Een tijd om verantwoord te vernieuwen

COVID-19: Een tijd om verantwoord te vernieuwen

Opinie |  30 september 2020
Er wordt gesproken over een traumatische tijd voor wetenschappers met een onderwijshart en een sterke academische identiteit. Wereldwijd worstelen universiteiten met de nieuwe eisen aan en grenzen aan onderwijs.
SDG's Stakeholder inclusiviteit als accelerator voor de SDG's

Stakeholder inclusiviteit als accelerator voor de SDG's

Opinie |  30 september 2020
De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn pas vijf jaar oud en niet meer weg te denken uit het wereldwijde debat over stakeholders en duurzaamheid. Het belang van de SDG's wordt alleen maar duidelijker door de huidige COVID-19 crisis.

Contact

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis om leiders en professionals te helpen tijdens de coronacrisis. Abonneer je op L.E.S. in crisis.