Research with Impact: Educational Innovation

Impact cases

Bij Nyenrode zien wij Educational Innovation als ‘een synergetische combinatie van verschillende methoden, aangevuld met online en offline hulpmiddelen en technieken om de leerervaring van studenten te vergroten en tegelijkertijd de kwaliteit en efficiëntie van het leerproces te verbeteren’.

Onderwijs is de kern van de activiteiten van Nyenrode en we streven er voortdurend naar om te verbeteren en vernieuwingen te introduceren in onze opleidingen en programma’s, zoals ‘blended learning-initiatieven’ die fysieke colleges met online activiteiten combineren.

Nyenrode’s onderwijsfilosofie is daarom: ‘LES’s teaching, more learning and development’ waarbij het gaat om leren en ontwikkelen, niet om onderwijzen. De LES-waarden maken hier ook onderdeel van uit en we hanteren de Hoofd (cognitieve ontwikkeling), Hart (persoonlijke en sociale ontwikkeling) en Handen (professionele & academische ontwikkeling) benadering.

Onze impact cases op het gebied van onderwijsinnovatie omvatten een breed scala van (nieuwe) studieboeken tot het gebruik van een verscheidenheid aan hulpmiddelen bij ‘blended learnng’, cases en technieken in het (executive) onderwijs en uiteindelijk de manier waarop we de scriptieprojecten voor onze afgestudeerden hebben her-ontworpen.

How business statistics became the best-evaluated course in the MSc programs

Strategy: an international perspective

Educational impact of an entrepreneurial textbook on entrepreneurial finance

Closing the gap between education and research in auditing & assurance

Lean approach to master's thesis research programs

Cross-cultural management textbook

Stay cool when it gets hot

Teaching, research & practice

BYONA-Sessions @Nyenrode