Research with Impact: Educational Innovation

Impact cases

Als Nyenrode zien wij educational innovation als ”een synergetische combinatie van verschillende methoden, aangevuld met online en offline hulpmiddelen en technieken om de leerervaring van studenten te vergroten en tegelijkertijd de kwaliteit en efficiëntie van het leerproces te verbeteren.”

Onderwijs is de kern van de activiteiten van Nyenrode en we streven er voortdurend naar om verbeteringen en vernieuwingen in onze opleidingen en programma’s door te voeren. Een voorbeeld zijn blended learning-initiatieven die fysieke colleges met  online leeractiviteiten combineren.

Nyenrodes onderwijsfilosofie is: ‘LESs teaching, more learning and development’. waarbij het gaat om leren en ontwikkelen, niet om onderwijzen. De LES-waarden staan daarin centraal en we geven het leerproces vorm volgens de Hoofd (cognitieve ontwikkeling), Hart (persoonlijke en sociale ontwikkeling) en Handen (professionele & academische ontwikkeling) benadering.

Onze impact cases op het gebied van onderwijsinnovatie beslaan een breed palet: van (nieuwe) studieboeken tot de inzet van verschillende soorten blended learning-hulpmiddelen , cases en technieken in het (executive) onderwijs tot aan de nieuwe opzet van scriptieprojecten voor onze afstudeerders.

How business statistics became the best-evaluated course in the MSc programs

Strategy: an international perspective

Educational impact of an entrepreneurial textbook on entrepreneurial finance

Closing the gap between education and research in auditing & assurance

Lean approach to master's thesis research programs

Cross-cultural management textbook

Stay cool when it gets hot

Teaching, research & practice

BYONA-Sessions @Nyenrode