Nieuws

Suzanne Kwakkernaat Strategieverandering vanuit het hart van je organisatie

Strategieverandering vanuit het hart van je organisatie

Onderwijs |  27 juni 2018
Hoe scherp je als senior manager je leiderschap aan, te midden van de toenemende organisatiedynamiek? Op welke wijze pakken vakgenoten dit aan? En hoe blijf je trouw aan je eigen, authentieke stijl?’ Dat vroeg Suzanne Kwakkernaat van De Brauw Blackstone Westbroek (De Brauw) zich af voor ze startte met het Senior Leadership Program (SLDP) aan Nyenrode Business Universiteit.
Annelieke Drogendijk ‘Non-profitorganisaties moeten commerciëler denken’

‘Non-profitorganisaties moeten commerciëler denken’

Onderwijs |  25 juni 2018
‘In de toekomst zal voor de non-profitsector steeds minder geld in de vorm van subsidies beschikbaar zijn,’ verwacht Annelieke Drogendijk, lid directieteam bij Arq Psychotrauma Expert Groep. ‘Daarom moet je als organisatie commerciëler gaan denken. En managers moeten meer bedrijfsmatig de organisatie gaan leiden.
Responsible Business Annemieke Roobeek Jacques de Swart Myrthe van der Plas Raamwerk voor strategische beslissingen

Raamwerk voor strategische beslissingen

Onderzoek |  22 juni 2018
Op 21 juni heeft voormalig minister Jeroen Dijsselbloem het eerste exemplaar van het boek Responsible Business geschreven door Prof. dr. Annemieke Roobeek, Prof. dr. Jacques de Swart en Myrthe van der Plas Msc, in ontvangst genomen.
DSC_6953 Nyenrode NextGen Sports Leaders Program van start

Nyenrode NextGen Sports Leaders Program van start

Onderwijs |  19 juni 2018
Deze week start de eerste lichting deelnemers aan het Nyenrode NextGen Sports Leaders Program. De groep deelnemers wordt in twee modules uitgedaagd om de kopgroep te vormen van een nieuwe soort sportbestuurders en -leiders. Het NextGen Sports Leaders Program is door Nyenrode Business Universiteit in samenwerking met NOC*NSF ontwikkeld als antwoord op de veranderende behoeften ten aanzien van sportbestuur en -leiderschap.
i-G2cmNTq-X3[1] Leidinggeven met ziel en zakelijkheid

Leidinggeven met ziel en zakelijkheid

Community |  19 juni 2018
Op 31 mei 2018 organiseerde Nyenrode Business Universiteit in samenwerking met de Alumni vereniging VCV de Leadership Alumni Meet-up. Dit evenement werd speciaal opgezet voor alumni van de open programma’s in-company trajecten.
DSC00853_web Esther Vergeer: 'Je moet altijd dicht bij jezelf blijven'

Esther Vergeer: 'Je moet altijd dicht bij jezelf blijven'

Onderwijs |  19 juni 2018
Het belangrijkste voor goed leiderschap in de sport is gevoel, betoogt Vergeer. 'Natuurlijk zijn kennis en kunde belangrijk, maar je moet er gevoel bij hebben, bijvoorbeeld omdat je zelf altijd veel aan sport hebt gedaan of omdat je er altijd als vrijwilliger bij betrokken bent geweest. Die persoonlijke affiniteit heb je nodig om dicht genoeg bij de sport te kunnen staan.'
EEOD 04-11-2017-6 LRa Springplank voor je carrière als manager

Springplank voor je carrière als manager

Onderwijs |  18 juni 2018
Beginnende managers merken vaak in de praktijk dat ze brede, bedrijfskundige kennis missen. Zij hebben behoefte aan direct toepasbare bedrijfskundige concepten en instrumenten. Meer inzicht in de onderdelen van een organisatie is ook praktisch als je net als manager bent begonnen of binnenkort die stap maakt. Maar hoe krijg je deze kennis? Drie oud-deelnemers van de opleiding Foundations of Management (FMA) vertellen wat de opleiding aan Nyenrode Business Universiteit voor hun ontwikkeling heeft betekend.
Edwin ten Holte Vraagstukken internationalisering ook regionaal toepasbaar

Vraagstukken internationalisering ook regionaal toepasbaar

Onderwijs |  15 juni 2018
‘Er zijn veel masterprogramma’s die zich richten op bestuurders in de zorgsector, maar dat wilde ik juist niet. Met een bredere groep word je namelijk meer geprikkeld om na te denken over actuele vraagstukken. Je moet vaak uitleggen waarom je bepaalde keuzes maakt. Daardoor kom je soms tot andere inzichten.’

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.