Nieuws

Bea Aarnoutse “Communicatierol tijdens transformaties wordt onderschat”

“Communicatierol tijdens transformaties wordt onderschat”

Onderwijs |  14 februari 2023
De rol van communicatie wordt vaak onderschat bij transformaties. Communicatie wordt gezien als uitvoerende partij terwijl het een strategische gesprekspartner zou moeten zijn.
Kalun Tse portret De schouders van Kalun Tse

De schouders van Kalun Tse

Community |  13 februari 2023
Prof. dr. Kalun Tse, hoogleraar Finance aan Nyenrode Business Universiteit gaat dit jaar met pensioen. Tot op de dag van vandaag is hij zeer geliefd en een inspiratie voor collega’s en studenten. Lees er meer over in deze prachtige column van Prof. dr. Désirée van Gorp.
Edgar Karssing nieuwsbericht_LOWRES Supply Chains in permanente crisis - Blik op de toekomst

Supply Chains in permanente crisis - Blik op de toekomst

Onderwijs |  10 februari 2023
De supply chains staan al een tijdje onder enorme druk door de verschillende crises die de wereld teisteren. Strategische keuzes en leiderschap vanuit het bedrijfsleven zijn nodig voor het realiseren van robuuste en wendbare supply chains. Wat is daarvoor de beste aanpak? Deskundigen geven hun visie.
Jeroen Veldman De corporate governance code: Never complain, always apply and explain

De corporate governance code: Never complain, always apply and explain

Onderzoek |  9 februari 2023
Is de onlangs geactualiseerde corporate governance code nog relevant en toekomstbestendig? Volgens Jeroen Veldman, hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit, vraagt deze discussie om een krachtig pleidooi: laten we het kind niet met het badwater weggooien. Lees het volledige essay in Management Scope.
Jeroen Hoencamp VodafoneZiggo Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: “Het is een uitdaging om écht goed te communiceren”

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: “Het is een uitdaging om écht goed te communiceren”

Community |  7 februari 2023
Voor deze podcast ontving het team van Ondernemend Nyenrode Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. Jeroen vertelt uitgebreid over het fusietraject waar hij de drijvende kracht van was. Verder deelt hij veel adviezen met de studenten, onder meer over het belang van communicatie en de nadelen van jobhoppen.
Dennis Vink halftotaal_Nieuwsbericht_LOWRES “Overnames leg je tegenwoordig ook langs de maatschappelijke meetlat”

“Overnames leg je tegenwoordig ook langs de maatschappelijke meetlat”

Onderwijs |  25 januari 2023
De fusie- en overnamemarkt draait overuren. De invloed van de lage rentestanden is hierin beperkt, constateert prof. dr. Dennis Vink, hoogleraar finance & investment aan Nyenrode Business Universiteit.
Désirée van Gorp Neem meer verantwoordelijkheid bij het verduurzamen van wereldwijde waardeketens

Neem meer verantwoordelijkheid bij het verduurzamen van wereldwijde waardeketens

Onderzoek |  25 januari 2023
Niet alleen bedrijven, ook overheden en burgers hebben een verantwoordelijkheid bij het verduurzamen van wereldwijde waardeketens. Dat is de stellige overtuiging van Désirée van Gorp, hoogleraar International Business aan Nyenrode Business Universiteit. Wereldwijde waardeketens staan voor processen waarbij goederen en diensten worden geproduceerd, verwerkt en geleverd in verschillende landen. Van Gorp: ‘Verduurzamen van deze ketens betekent vooral dat we solidariteit als uitgangspunt nemen. Wat goed is voor ons, moet ook goed zijn voor mensen in landen waar wij activiteiten zoals productieprocessen naar verplaatsen.’
Schaik Monique van Monique van Schaik wint Best-in-Business Award met thesis 'Van Straf naar Werk'

Monique van Schaik wint Best-in-Business Award met thesis 'Van Straf naar Werk'

Onderwijs |  24 januari 2023
Toen Monique van Schaik zo’n vijf jaar geleden van baan veranderde en aanzienlijk meer verantwoordelijkheid kreeg, ging ze op zoek naar een opleiding die haar extra bagage en ondersteuning zou bieden. Ze volgde drie modules van de Modulair Executive MBA in Public & Private bij Nyenrode Business Universiteit en kreeg daarna naar eigen zeggen de smaak te pakken.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.