Nieuws

Dennis Vink halftotaal_Nieuwsbericht_LOWRES “Overnames leg je tegenwoordig ook langs de maatschappelijke meetlat”

“Overnames leg je tegenwoordig ook langs de maatschappelijke meetlat”

Onderwijs |  25 januari 2023
De fusie- en overnamemarkt draait overuren. De invloed van de lage rentestanden is hierin beperkt, constateert prof. dr. Dennis Vink, hoogleraar finance & investment aan Nyenrode Business Universiteit.
Désirée van Gorp Neem meer verantwoordelijkheid bij het verduurzamen van wereldwijde waardeketens

Neem meer verantwoordelijkheid bij het verduurzamen van wereldwijde waardeketens

Onderzoek |  25 januari 2023
Niet alleen bedrijven, ook overheden en burgers hebben een verantwoordelijkheid bij het verduurzamen van wereldwijde waardeketens. Dat is de stellige overtuiging van Désirée van Gorp, hoogleraar International Business aan Nyenrode Business Universiteit. Wereldwijde waardeketens staan voor processen waarbij goederen en diensten worden geproduceerd, verwerkt en geleverd in verschillende landen. Van Gorp: ‘Verduurzamen van deze ketens betekent vooral dat we solidariteit als uitgangspunt nemen. Wat goed is voor ons, moet ook goed zijn voor mensen in landen waar wij activiteiten zoals productieprocessen naar verplaatsen.’
Schaik Monique van Monique van Schaik wint Best-in-Business Award met thesis 'Van Straf naar Werk'

Monique van Schaik wint Best-in-Business Award met thesis 'Van Straf naar Werk'

Onderwijs |  24 januari 2023
Toen Monique van Schaik zo’n vijf jaar geleden van baan veranderde en aanzienlijk meer verantwoordelijkheid kreeg, ging ze op zoek naar een opleiding die haar extra bagage en ondersteuning zou bieden. Ze volgde drie modules van de Modulair Executive MBA in Public & Private bij Nyenrode Business Universiteit en kreeg daarna naar eigen zeggen de smaak te pakken.
Bert van Son, Renske Haafkes en Joep Toebes Bert van Son van Mud Jeans wil de kledingindustrie veranderen: “Mijn generatie heeft het goed verpest”

Bert van Son van Mud Jeans wil de kledingindustrie veranderen: “Mijn generatie heeft het goed verpest”

Community |  17 januari 2023
Voor deze podcast ontving het team van Ondernemend Nyenrode Bert van Son, CEO van Mud Jeans. Ze bespraken de misstanden in de kledingindustrie en de manier waarop Bert van Son dit wil veranderen.
Jan Willem Rietdijk “Je bent zo succesvol als je team”

“Je bent zo succesvol als je team”

Onderwijs |  17 januari 2023
Het Advanced IT Program helpt om leiderschapscapaciteiten te ontwikkelen, om een strategische richting te bepalen, innovatie te stimuleren en de waarde van digitale en IT-investeringen te optimaliseren. Dat is wat Rietdijk als programmamanager van het Advanced IT Program ook met verve duidelijk maakt bij zijn werk aan Nyenrode Business Universiteit.
IG small TEDxNyenrodeUniversity – koop nu je kaartje!

TEDxNyenrodeUniversity – koop nu je kaartje!

Community |  12 januari 2023
Nog een aantal weken te gaan en dan vindt TEDxNyenrodeUniversity plaats. Tijdens dit evenement, met als thema Think Upside Down, zullen verschillende sprekers met verschillende achtergronden ons inspireren om Upside Down te denken.
Lily van den Berg We komen allemaal met dezelfde vraag: "Hoe richten we het bestuur van onze organisatie goed en duurzaam in?"

We komen allemaal met dezelfde vraag: "Hoe richten we het bestuur van onze organisatie goed en duurzaam in?"

Onderwijs |  23 december 2022
Hoe zorg je er in een snelgroeiende organisatie voor dat de governance goed aansluit op de richting die je uit wilt? En hoe ga je om met de effecten van die groei? Lily van den Berg, directeur Marketing & Communicatie bij Hoppenbrouwers Techniek, zocht antwoord op die vragen. Die vond ze in het programma Inzicht in Corporate Governance van Nyenrode Business Universiteit. “In onze snelgroeiende organisatie is het belangrijk om met een frisse blik naar governance te kijken. Van buiten naar binnen.”
waddenzee klein Kan aan de Waddenzee rechtspersoonlijkheid worden toegekend om zo haar stem mee te nemen in publieke besluitvorming?

Kan aan de Waddenzee rechtspersoonlijkheid worden toegekend om zo haar stem mee te nemen in publieke besluitvorming?

Onderzoek |  22 december 2022
Zou voor de Waddenzee een ‘Rights of Nature’-aanpak kansrijk zijn voor het versterken van de bescherming van de natuurwaarden in dit gebied? Deze vraag heeft Prof. mr dr. Tineke Lambooy (Hoogleraar Ondernemingsrecht aan Nyenrode Business Universiteit) samen met collega-onderzoekers Tessa van Soest en Ignace Breemer onderzocht.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.