Nieuws

Nick van Dam Learning & Development in transitie

Learning & Development in transitie

Opinie |  12 mei 2022
De pandemie, de klimaattransitie, digitalisering, geopolitieke ontwikkelingen en groeiende tekorten aan talent in vele sectoren van de arbeidsmarkt hebben een enorme invloed op de L&D-functie in 2022.
Jaap Schaveling nieuwsbericht_LOWRES Laten we onze verantwoordelijkheid nemen

Laten we onze verantwoordelijkheid nemen

Opinie |  11 mei 2022
Wat vraagt de huidige samenleving van ons allen? Wat vraagt de huidige samenleving na 75 jaar Nyenrode?
Annemiek Roobeek nieuwsbericht_LOWRES Meten is weten, ook als het gaat om een veilige werkcultuur

Meten is weten, ook als het gaat om een veilige werkcultuur

Opinie |  13 april 2022
Neem sociale veiligheid net zo serieus als groei- en winstdoelstellingen, compleet met gestructureerde aanpak en monitoring, schrijven Simone Heidema, Maaike Ligthart en Annemieke Roobeek.
Andre Nijhof nieuwsbericht_LOWRES 'Nieuwe EU-wetgeving maakt einde aan greenwashing'

'Nieuwe EU-wetgeving maakt einde aan greenwashing'

Opinie |  11 maart 2022
Grote bedrijven worden verplicht maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De Europese Commissie kwam vorige week met nieuwe wetsvoorstellen daartoe.
Niels van Nieuw Amerongen nieuwsbericht_LOWRES MKB-ondernemer waardeert sterke relatie met accountant

MKB-ondernemer waardeert sterke relatie met accountant

Opinie |  7 maart 2022
Een krachtige relatie tussen MKB-ondernemer en accountant gaat hand in hand met het ervaren van toegevoegde waarde in de dienstverlening van de accountant. Dat is de conclusie uit een wetenschappelijke studie onder leiding van prof. dr. Niels van Nieuw Amerongen RA.
Pascale Peters nieuwsbericht_LOWRES Talent is van iedereen

Talent is van iedereen

Opinie |  17 december 2021
Hoe blijven we langer en plezieriger met elkaar aan het werk? Pascale Peters en Albert Spijkman gaan in gesprek over duurzame inzetbaarheid en talentontwikkeling.
Lidewey-van-der-Sluis-Nyenrode ‘Medewerker? Leidinggevende? Laten we elkaar gewoon als collega zien’

‘Medewerker? Leidinggevende? Laten we elkaar gewoon als collega zien’

Opinie |  25 november 2021
Prof. dr. Lidewey van der Sluis schreef onlangs ‘Talent in bedrijf’, een boek dat lezers voortdurend uitdaagt om na te gaan of datgene waarin ze geloven wel wetenschappelijk onderbouwd is.
Pascale Peters en Jaap van Muijen Wat te doen tegen het personeelstekort?

Wat te doen tegen het personeelstekort?

Opinie |  19 november 2021
Krapte op de arbeidsmarkt, hoe komt het dat sommige sectoren leegstromen en wat is daaraan te doen? PW. ging in gesprek met hoogleraren Jaap van Muijen en Pascale Peters.

Contact

Lidy Nebbeling-Kramer

Communicatieadviseur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws of de L.E.S. Nieuwsbrief voor nieuws over onze kernwaarden Leadership Entrepreneurship Stewardship.