Nieuws

Pieter van Foreest interview foto “Je steekt de weg niet over zonder eerst je eigen risico te bepalen”

“Je steekt de weg niet over zonder eerst je eigen risico te bepalen”

Opinie |  26 oktober 2021
In de pensioensector verandert veel. Volgens dr. Pieter van Foreest, kerndocent Integraal Risicomanagement aan Nyenrode Business Universiteit, vraagt dit van bestuurders om strategische risico’s in kaart te brengen en bewust te kiezen hoe je met de veranderingen omgaat. “Je steekt ten slotte niet de weg over zonder eerst je eigen risico te bepalen.”
Andre Nijhof "Heldere visie op klimaatverandering is een 'must have'"

"Heldere visie op klimaatverandering is een 'must have'"

Opinie |  19 augustus 2021
Onlangs verscheen het zesde klimaatrapport van de Verenigde Naties. Alleen met drastische en grootschalige maatregelen kunnen we een steentje bijdragen.
Pascale Peters Tips om gelukkiger te zijn in je werk

Tips om gelukkiger te zijn in je werk

Opinie |  19 juli 2021
Verwachten dat je werk altijd leuk is, is niet realistisch. Maar als je te vaak ongelukkig bent in je werk, is het tijd in actie te komen.
Edgar Karssing_ Het is belangrijk je blik te verruimen

Het is belangrijk je blik te verruimen

Opinie |  15 juli 2021
Edgar Karssing, hoogleraar Beroepsethiek aan Nyenrode, vertelt over data, de dialoog aangaan en het verruimen van je blik binnen de verzekeringssector.
Bob de Wit Maak bij finance onderscheid tussen beheren en ondernemen

Maak bij finance onderscheid tussen beheren en ondernemen

Opinie |  13 juli 2021
Waar digitalisering meer blijvend van aard is, schat ik de crisis uiteindelijk in als voorbijgaand.
Roberto Floren "Familiebedrijven vormen de hoeksteen van de economie"

"Familiebedrijven vormen de hoeksteen van de economie"

Opinie |  12 juli 2021
Als geen ander heeft prof. dr. Roberto Flören zicht op de ontwikkeling van en waardering voor familiebedrijven.
Lidewey van der Sluis Zoek naar het optimum in diversiteit en inclusie

Zoek naar het optimum in diversiteit en inclusie

Opinie |  6 juli 2021
Bedrijven willen hun inclusieve aard in de verf zetten, maar botsen tegelijk op grenzen.
Koen Becking "Als leider is het je rol om anderen de ruimte te geven om succesvol te zijn."

"Als leider is het je rol om anderen de ruimte te geven om succesvol te zijn."

Opinie |  1 juli 2021
Authority Magazine had het genoegen om Koen Becking, rector magnificus van Nyenrode Business Universiteit, te interviewen. Als ervaren leider benadrukt Becking dat je moet er zijn voor je team. In tijden van crisis maar ook daarna. Als optimist weet hij dat er betere tijden komen: “Zelfs te midden van een pandemie is het nog steeds belangrijk dat we genieten van wat we doen”, aldus Becking.

Contact

Junia Floor

Communicatieadviseur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws of de L.E.S. Nieuwsbrief voor nieuws over onze kernwaarden Leadership Entrepreneurship Stewardship.