Nieuws

Paul Boerboom square_2 Strategisch uitbesteden en partneren in de pensioensector - tien tips

Strategisch uitbesteden en partneren in de pensioensector - tien tips

Onderwijs |  31 augustus 2023
De moderne uitbesteder is in staat om voortdurend in te spelen op veranderingen om toegevoegde waarde te leveren en het beste in de uitbestede relatie naar boven te halen. Het stelt eisen aan de regie en inrichting van de uitbestedingsfunctie. Uit onderzoek blijkt dat velen moeite hebben om het beste naar boven te halen bij hun toeleveranciers en het soort relatie te ontwikkelen dat nodig is om organisaties vooruit te helpen, in lijn met de strategie. Tien tips van drs. Paul Boerboom, oprichter Avida International, hoe dit aan te pakken.
Edwin Ezinga ‘Je onderneming verkopen doe je maar één keer, bereid dit proces goed voor’

‘Je onderneming verkopen doe je maar één keer, bereid dit proces goed voor’

Onderwijs |  3 augustus 2023
De verkoop van een onderneming heeft grote impact op het leven van de verkopende ondernemer. Psychologisch rijst de vraag: hoe richt je het nieuwe leven in, nu een belangrijke pijler ervan wegvalt? Financieel speelt het strategisch beheer over het vermogen dat na zo’n verkoop ineens vrijkomt. Dit zijn centrale thema’s in het programma ‘Verkoop onderneming en Private Wealth - succesvol voorbereid op een nieuwe toekomst’.
Chantal Spoelstra ‘Ik begrijp nu beter hoe een juridisch kader in de praktijk werkt’

‘Ik begrijp nu beter hoe een juridisch kader in de praktijk werkt’

Onderwijs |  25 juli 2023
Chantal Spoelstra werkt al twaalf jaar met veel plezier bij Aegon, waar zij sinds enkele maanden de rol van Deputy Company Secretary binnen Aegon Nederland vervult. Omdat zij meer inzicht wilde krijgen in het juridisch kader waarbinnen zij werkt, gaf zij zich op voor het programma Inzicht in Corporate Governance van Nyenrode Business Universiteit.
Mart Gombert ‘Mijn ontdekkingsreis van IT naar strategische perspectieven’

‘Mijn ontdekkingsreis van IT naar strategische perspectieven’

Onderwijs |  21 juli 2023
Van IT-leiders wordt steeds vaker verwacht dat zij zich bezighouden met strategie, innovatie en leiderschap. Het Advanced IT Program van Nyenrode Business Universiteit helpt deelnemers om een succesvolle en dynamische IT-leider te zijn.
Accountancy 2018 25-05-2018 LR-10 Praktijkreferaat nieuwe stijl voor trainees Accountancy: meer reflectie in een kortere doorlooptijd

Praktijkreferaat nieuwe stijl voor trainees Accountancy: meer reflectie in een kortere doorlooptijd

Onderwijs |  19 juli 2023
Wil je registeraccountant worden dan volg je naast de theoretische accountantsopleiding ook de Praktijkopleiding Assurance. Onderdeel van het derde jaar van de praktijkopleiding is het praktijkreferaat. Door het houden van een referaat laat je zien dat je in staat bent met complexe dilemma’s om te gaan en die te plaatsen in een maatschappelijke context.
Bob Hoogenboom nieuwsbericht_LOWRES Goed besturen betekent dat je dingen voor elkaar krijgt’

Goed besturen betekent dat je dingen voor elkaar krijgt’

Onderwijs |  13 juli 2023
Getting things done. Dat is volgens hoogleraar Bob Hoogenboom en gastdocent Pier Eringa de rode draad in de module Government en Corporate Govenance, dat onderdeel uitmaakt van de Modulair Executive MBA in Public & Private van de Nyenrode Business Universiteit. De module gaat in op de vraag wat goed bestuur is en hoe je dat voor elkaar krijgt. Dat blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk. Maar, zo zeggen Hoogenboom en Eringa, aan de horizon gloort hoop
Lidewey van der Sluis nieuwsbericht_LOWRES Hoe in sterke organisaties alle medewerkers er sámen iets van maken

Hoe in sterke organisaties alle medewerkers er sámen iets van maken

Onderwijs |  10 juli 2023
Personeel vasthouden in een krappe arbeidsmarkt? Dat vraagt om een andere manier van leidinggeven. Bedrijven en organisaties functioneren niet op basis van individuen, ze worden sterk, actief en flexibel als alle medewerkers er samen iets van maken.
-content-presspage-com-uploads-865-500_nyenrodecastle-jpg Studenten van Nyenrode zeer tevreden over de sterke koppeling met de praktijk

Studenten van Nyenrode zeer tevreden over de sterke koppeling met de praktijk

Onderwijs |  7 juli 2023
Studenten van Nyenrode zijn wederom zeer tevreden over hun opleiding, zo blijkt uit de recente Nationale Studenten Enquête (NSE). Net als voorgaande jaren spreken ze hun waardering uit voor de sterke koppeling van hun opleiding met de praktijk.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.