Nieuws

RvdK De Raad voor de Kinderbescherming gaat samenwerken met Nyenrode Business Universiteit bij leiderschapsontwikkeling

De Raad voor de Kinderbescherming gaat samenwerken met Nyenrode Business Universiteit bij leiderschapsontwikkeling

Onderwijs |  21 september 2023
De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) heeft een belangrijke maatschappelijke opdracht: het beschermen van het recht van kinderen om veilig op te groeien. Daarvoor geeft de RvdK onafhankelijke en deskundige adviezen die diep ingrijpen in de levens van jeugdigen en gezinnen. Dat vraagt om stevig empathisch leiderschap. Daarom gaat de RvdK samenwerken met Nyenrode Business Universiteit.
Stef van Kampen “Het zit in mijn karakter dat ik niet snel opgeef”

“Het zit in mijn karakter dat ik niet snel opgeef”

Onderwijs |  14 september 2023
Judoka en accountancystudent Stef van Kampen over de combinatie van topsport, studie én werk
Henk Volberda Innovatie in de supplychain: van big data tot ketensamenwerking

Innovatie in de supplychain: van big data tot ketensamenwerking

Onderwijs |  14 september 2023
De afgelopen tien jaar is er een opmerkelijke transformatie geweest in de manier waarop supplychains worden beheerd en geoptimaliseerd. Dat komt onder andere door technologische vooruitgang, maar ook door (Europese) wetgeving, de veranderende marktdynamiek, door internationale crisissen en door toenemende klantverwachtingen rondom duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Ingrid-Talsma ‘Informatiebeveiliging is één van de belangrijkste operationele risico’s voor pensioenfondsen’

‘Informatiebeveiliging is één van de belangrijkste operationele risico’s voor pensioenfondsen’

Onderwijs |  5 september 2023
De pensioensector is een domein waarvan cybercriminelen zien dat er wat te halen valt. Gegevens van deelnemers zijn geld waard. Cyberaanvallen worden geavanceerder en het aantal neemt toe. De ontwrichtende impact van cyberaanvallen wordt steeds groter en kunnen de continuïteit van een gehele uitbestedingsketen ernstig schaden. DNB ziet de risico’s van informatiebeveiliging, cybersecurity en uitbesteding als één van de belangrijkste operationele risico’s.
Paul Boerboom square_2 Strategisch uitbesteden en partneren in de pensioensector - tien tips

Strategisch uitbesteden en partneren in de pensioensector - tien tips

Onderwijs |  31 augustus 2023
De moderne uitbesteder is in staat om voortdurend in te spelen op veranderingen om toegevoegde waarde te leveren en het beste in de uitbestede relatie naar boven te halen. Het stelt eisen aan de regie en inrichting van de uitbestedingsfunctie. Uit onderzoek blijkt dat velen moeite hebben om het beste naar boven te halen bij hun toeleveranciers en het soort relatie te ontwikkelen dat nodig is om organisaties vooruit te helpen, in lijn met de strategie. Tien tips van drs. Paul Boerboom, oprichter Avida International, hoe dit aan te pakken.
Edwin Ezinga ‘Je onderneming verkopen doe je maar één keer, bereid dit proces goed voor’

‘Je onderneming verkopen doe je maar één keer, bereid dit proces goed voor’

Onderwijs |  3 augustus 2023
De verkoop van een onderneming heeft grote impact op het leven van de verkopende ondernemer. Psychologisch rijst de vraag: hoe richt je het nieuwe leven in, nu een belangrijke pijler ervan wegvalt? Financieel speelt het strategisch beheer over het vermogen dat na zo’n verkoop ineens vrijkomt. Dit zijn centrale thema’s in het programma ‘Verkoop onderneming en Private Wealth - succesvol voorbereid op een nieuwe toekomst’.
Chantal Spoelstra ‘Ik begrijp nu beter hoe een juridisch kader in de praktijk werkt’

‘Ik begrijp nu beter hoe een juridisch kader in de praktijk werkt’

Onderwijs |  25 juli 2023
Chantal Spoelstra werkt al twaalf jaar met veel plezier bij Aegon, waar zij sinds enkele maanden de rol van Deputy Company Secretary binnen Aegon Nederland vervult. Omdat zij meer inzicht wilde krijgen in het juridisch kader waarbinnen zij werkt, gaf zij zich op voor het programma Inzicht in Corporate Governance van Nyenrode Business Universiteit.
Mart Gombert ‘Mijn ontdekkingsreis van IT naar strategische perspectieven’

‘Mijn ontdekkingsreis van IT naar strategische perspectieven’

Onderwijs |  21 juli 2023
Van IT-leiders wordt steeds vaker verwacht dat zij zich bezighouden met strategie, innovatie en leiderschap. Het Advanced IT Program van Nyenrode Business Universiteit helpt deelnemers om een succesvolle en dynamische IT-leider te zijn.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.