Nieuws

Sailwise Beachbag Sociaal ondernemen: ‘Geld verdienen om impact te behouden’

Sociaal ondernemen: ‘Geld verdienen om impact te behouden’

Onderwijs |  19 oktober 2017
De laatste jaren heeft het sociale domein in het teken gestaan van bezuinigingen, zowel bij het Rijk als bij lokale overheden. Dit betekent dat sociaal ondernemers, die vaak deels afhankelijk zijn van overheidsfinanciering, andere inkomstenbronnen moeten aanboren. Ook Marc Boekenstijn ondervindt als mededirecteur van een sociale onderneming die leer-werktrajecten aanbiedt aan kwetsbare groepen, de noodzaak tot ‘verzakelijking’. ‘Die weg waren we al ingeslagen, maar op kleinere schaal en meer op basis van fingerspitzengefühl. Wat vaak mist is de theoretische onderbouwing, en dat is precies wat we met de leergang sociaal ondernemen hebben meegekregen.’
KAM Koetshuisconcert met zang en harp door Duo Bilitis

Koetshuisconcert met zang en harp door Duo Bilitis

Over Nyenrode |  19 oktober 2017
Op 12 november verzorgt Duo Bilitis bestaande uit Ekaterina Leventhal en Eva Tebbe (zang en harp) het tweede concert in de serie Koetshuisconcerten. Zij spelen onder meer werken van Debussy en Tchaikovsky.
Keynote speaker Mervyn E King Geïntegreerde verslaggeving voegt duurzame waarde toe aan organisaties

Geïntegreerde verslaggeving voegt duurzame waarde toe aan organisaties

Over Nyenrode |  17 oktober 2017
Vanaf volgend jaar moeten alle grote ondernemingen in Nederland rapporteren over hun belangrijkste niet-financiële prestaties, in samenhang met de financiën. Integrated Reporting (IR), waarmee bedrijven korte en bondige geïntegreerde verslaggeving realiseren, wordt daarom van groot belang.
Dank De Donor Dag 2017 Dank De Donor Dag 2017 van Stichting Nyenrode Fonds

Dank De Donor Dag 2017 van Stichting Nyenrode Fonds

Community |  12 oktober 2017
Op zaterdag 7 oktober hield Stichting Nyenrode Fonds (SNF) de Dank De Donor Dag 2017. Tijdens deze bijeenkomst zet het fonds jaarlijks zijn donateurs in het zonnetje. Ook kregen negen studenten de cheques voor hun scholarships feestelijk uitgereikt door vertegenwoordigers van de donateurs die de beurzen mogelijk hadden gemaakt.
Ga doen wat je écht belangrijk vindt! - omslag Leren is belangrijk voor geluksbeleving

Leren is belangrijk voor geluksbeleving

Onderwijs |  12 oktober 2017
Veel mensen worstelen om een goede balans te vinden tussen werk, vrije tijd, gezin en alle interessante keuzes die men kan maken in het leven. In het nieuwste boek van Nyenrode Learning & Development professor Nick van Dam “Ga doen wat je écht belangrijk vindt!” wordt methodisch uiteengezet hoe je keuzes in het leven kunt maken die voor jou het beste zijn en waar je je het beste bij voelt. Eén van de inzichten in het boek is dat leren een belangrijke plaats inneemt in de geluksbeleving.
appels Laten we ons overspoelen door Industry 4.0?

Laten we ons overspoelen door Industry 4.0?

Opinie |  11 oktober 2017
Technologie zoals kunstmatige intelligentie, robotica, biotechnologie en het internet der dingen ontketent een digitale transformatie die de maatschappij economische en politieke instabiliteit in kan jagen. De meeste economische modellen draaien immers om werk en werknemers die hun lonen spenderen, maar als de almaar efficiëntere technologie steeds meer het werk van de mens overneemt en zodoende massale werkloosheid veroorzaakt, lopen we het risico dat onze maatschappij in chaos vervalt en dat de kloof tussen arm en rijk veel breder wordt.
Roelof Frankot - Simultaan, olieverf op doek, 90 x 110 cm Expositie Art Fund Nyenrode: ‘Van Kelder tot Frankot - Een uit de hand gelopen hobby’

Expositie Art Fund Nyenrode: ‘Van Kelder tot Frankot - Een uit de hand gelopen hobby’

Community |  6 oktober 2017
Van 6 oktober t/m 12 december 2017 is op Nyenrode Business Universiteit de expositie ‘Van Kelder tot Frankot - Een uit de hand gelopen hobby’ te zien met werk uit de privé-collectie van Maarten en Tineke Bertrams. Dit is de negende tentoonstelling die wordt georganiseerd Art Fund Nyenrode.
Blockchain ‘Blockchain gaat tot een revolutie leiden’

‘Blockchain gaat tot een revolutie leiden’

Onderwijs |  6 oktober 2017
Dankzij de integratie van de bitcoin is het begrip blockchain een hype geworden. Welke organisatie maakt de eerste stap?

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.