Nieuws

Tineke Lambooy Finance bekeken door de lens van de natuur

Finance bekeken door de lens van de natuur

Opinie |  15 augustus 2023
Natuur en finance lijken op het eerste gezicht geen logische partners. Maar bedrijven, investeerders, overheden en accountants kunnen er niet omheen: nu is de tijd om de risico’s en kansen die samenhangen met biodiversiteit aan te pakken. En dat vraagt om een nieuwe benadering van finance. Veel bedrijven zijn inmiddels gewend geraakt aan het meten en publiceren van CO2-emissies. Tineke Lambooy, hoogleraar ondernemingsrecht aan Nyenrode Business Universiteit en Karin van Dijk, fondsmanager van het ASN Biodiversity Fund, zullen hun visie delen op het Sustainable Finance and Climate Risk Event in Amsterdam met hun presentatie “Designing a Nature Positive Financial System”.
Andre Nijhof nieuwsbericht_LOWRES Duurzame Impact Strategie Infra: barrières wegnemen voor versnelling transitie

Duurzame Impact Strategie Infra: barrières wegnemen voor versnelling transitie

Onderzoek |  11 augustus 2023
Het rapport Duurzame Impact Strategie Infra biedt een kader voor de transitie van de Nederlandse infrasector naar een duurzame sector. Vanuit gedeelde urgentie en verantwoordelijkheid voor de duurzame toekomst van Nederland zijn 18 professionals uit de infrasector bij elkaar gekomen om te werken aan een duurzame impactstrategie.
Dries Wajer Podcast website overzicht Dries Wajer van Wajer Yachts: “We concurreren op alles, behalve op prijs”

Dries Wajer van Wajer Yachts: “We concurreren op alles, behalve op prijs”

Community |  11 augustus 2023
Voor deze podcast ontving het team van Ondernemend Nyenrode Dries Wajer, eigenaar van Wajer Yachts. Hij speelde een cruciale rol bij de internationale expansie. Klantloyaliteit is daarbij een belangrijk strategisch aspect, blijkt onder meer uit het Wajer Care-programma.
Tineke Lambooy laag_LOWRES Hoe krijgen we meer kwaliteit in de Tweede Kamer?

Hoe krijgen we meer kwaliteit in de Tweede Kamer?

Opinie |  10 augustus 2023
Wat kunnen we doen om de uittocht van ervaren politici een halt toe te roepen? Met principes uit de corporate governance kunnen we de werkomstandigheden voor Kamerleden verbeteren en de kwaliteit van het Kamerwerk verhogen.
Edwin Ezinga ‘Je onderneming verkopen doe je maar één keer, bereid dit proces goed voor’

‘Je onderneming verkopen doe je maar één keer, bereid dit proces goed voor’

Onderwijs |  3 augustus 2023
De verkoop van een onderneming heeft grote impact op het leven van de verkopende ondernemer. Psychologisch rijst de vraag: hoe richt je het nieuwe leven in, nu een belangrijke pijler ervan wegvalt? Financieel speelt het strategisch beheer over het vermogen dat na zo’n verkoop ineens vrijkomt. Dit zijn centrale thema’s in het programma ‘Verkoop onderneming en Private Wealth - succesvol voorbereid op een nieuwe toekomst’.
Chantal Spoelstra ‘Ik begrijp nu beter hoe een juridisch kader in de praktijk werkt’

‘Ik begrijp nu beter hoe een juridisch kader in de praktijk werkt’

Onderwijs |  25 juli 2023
Chantal Spoelstra werkt al twaalf jaar met veel plezier bij Aegon, waar zij sinds enkele maanden de rol van Deputy Company Secretary binnen Aegon Nederland vervult. Omdat zij meer inzicht wilde krijgen in het juridisch kader waarbinnen zij werkt, gaf zij zich op voor het programma Inzicht in Corporate Governance van Nyenrode Business Universiteit.
Mart Gombert ‘Mijn ontdekkingsreis van IT naar strategische perspectieven’

‘Mijn ontdekkingsreis van IT naar strategische perspectieven’

Onderwijs |  21 juli 2023
Van IT-leiders wordt steeds vaker verwacht dat zij zich bezighouden met strategie, innovatie en leiderschap. Het Advanced IT Program van Nyenrode Business Universiteit helpt deelnemers om een succesvolle en dynamische IT-leider te zijn.
Accountancy 2018 25-05-2018 LR-10 Praktijkreferaat nieuwe stijl voor trainees Accountancy: meer reflectie in een kortere doorlooptijd

Praktijkreferaat nieuwe stijl voor trainees Accountancy: meer reflectie in een kortere doorlooptijd

Onderwijs |  19 juli 2023
Wil je registeraccountant worden dan volg je naast de theoretische accountantsopleiding ook de Praktijkopleiding Assurance. Onderdeel van het derde jaar van de praktijkopleiding is het praktijkreferaat. Door het houden van een referaat laat je zien dat je in staat bent met complexe dilemma’s om te gaan en die te plaatsen in een maatschappelijke context.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.