Nieuws

Jasper Lijfering landscape Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches: “Bewust klein en uitzonderlijk goed”

Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches: “Bewust klein en uitzonderlijk goed”

Community |  14 juli 2023
Voor deze podcast ontving het team van Ondernemend Nyenrode Jasper Lijfering, eigenaar van Amsterdam Vintage Watches. Jasper vertelt over hoe zijn passie voor horloges en zijn strategie van exclusiviteit hebben geleid tot het internationale succes van zijn horlogebedrijf.
FTMBA Power of Europe Main Image Ervaar de kracht van Europa tijdens de MBA in Amsterdam

Ervaar de kracht van Europa tijdens de MBA in Amsterdam

Community |  13 juli 2023
Jouw toegang tot Europa en het leren kennen van de diverse bedrijfsculturen begint bij de fulltime MBA van Nyenrode in Amsterdam.
Tineke Lambooy ‘Maak het ontwerp van AI toekomstbestendig’

‘Maak het ontwerp van AI toekomstbestendig’

Opinie |  13 juli 2023
‘Artificial Intelligence (AI) biedt kansen op versnelling van duurzame ontwikkelingen, maar zorgt ook voor bedreigingen. Denk aan gezichtsherkenning, discriminatie op de arbeidsmarkt of onnodig energiegebruik. Om te zorgen dat AI toekomstbestendig is en de wereld van morgen vooruithelpt, is het belangrijk om in de ontwerpfase van AI de doelen voor de wereld van morgen te formuleren.’ Dit stellen Tineke Lambooy (professor Ondernemingsrecht Nyenrode Business Universiteit) en Penny Simmers (onderzoekster en publicist), beiden verbonden aan het Lab Toekomstige Generaties. Ze onderzochten wat aan het invoeren van AI vooraf moet gaan en formuleerden een stappenplan.
Bob Hoogenboom nieuwsbericht_LOWRES Goed besturen betekent dat je dingen voor elkaar krijgt’

Goed besturen betekent dat je dingen voor elkaar krijgt’

Onderwijs |  13 juli 2023
Getting things done. Dat is volgens hoogleraar Bob Hoogenboom en gastdocent Pier Eringa de rode draad in de module Government en Corporate Govenance, dat onderdeel uitmaakt van de Modulair Executive MBA in Public & Private van de Nyenrode Business Universiteit. De module gaat in op de vraag wat goed bestuur is en hoe je dat voor elkaar krijgt. Dat blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk. Maar, zo zeggen Hoogenboom en Eringa, aan de horizon gloort hoop
Kracht 1 Is ‘duurzame transformatie’ meer dan het laatste modewoord?

Is ‘duurzame transformatie’ meer dan het laatste modewoord?

Opinie |  12 juli 2023
'Duurzame transformatie' is een term die vaak te horen is in bestuurskamers, bedrijfsconferenties en online fora over de hele wereld. Maar wat betekent het eigenlijk? En hoe ga je ermee aan de slag?
Nyenrode Business Universiteit Waardegedreven zorg wordt te weinig ondersteund door prestatiemeetsystemen

Waardegedreven zorg wordt te weinig ondersteund door prestatiemeetsystemen

Onderzoek |  11 juli 2023
Ivo De Loo, Frans Schaepkens en Hilco van Elten van Nyenrode Business Universiteit en Steven Howard van de University of Alabama at Birmingham (Birmingham, AL, USA) zien een belangrijke potentiële bijdrage van management accounting & control aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg. In hun recent gepubliceerde literatuuronderzoek over de integratie van waardegedreven zorg (Value-Based Healthcare - VBHC) in het management van zorgorganisaties, blijkt echter dat er veel ruimte is voor verbetering.
Jeroen Veldman Low Res 2019 Lelijk in de luier, mooi in de sluier?

Lelijk in de luier, mooi in de sluier?

Opinie |  10 juli 2023
Eind 2022 werd bij het ministerie van Economische Zaken de actualisatie van de Nederlandse Corporate Governance Code gepresenteerd. Ondanks positieve geluiden over de Code, neemt ook de kritiek erop toe. Zo zou de Code in toenemende mate fungeren als een voorportaal van het recht en daarmee bijdragen aan de verdergaande juridisering van het debat over Corporate Governance. Ook is er discussie over de vraag of de Code, oorspronkelijk vooral gericht op financiële verslaglegging, verbreed moet worden met ESG-thema’s.
Lidewey van der Sluis nieuwsbericht_LOWRES Hoe in sterke organisaties alle medewerkers er sámen iets van maken

Hoe in sterke organisaties alle medewerkers er sámen iets van maken

Onderwijs |  10 juli 2023
Personeel vasthouden in een krappe arbeidsmarkt? Dat vraagt om een andere manier van leidinggeven. Bedrijven en organisaties functioneren niet op basis van individuen, ze worden sterk, actief en flexibel als alle medewerkers er samen iets van maken.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.