Nieuws

Werken in NYPL-1 Scriptie schrijven: eerst doorbijten, dan de kroon op je werk

Scriptie schrijven: eerst doorbijten, dan de kroon op je werk

Onderwijs |  2 mei 2018
Een scriptieproces wordt veelal als drempel gezien voor het starten van een master of een post-master. Leonore Das, alumna van de opleiding Executive Master of Finance & Control aan Nyenrode Business Universiteit, vertelt ons hoe zij dit heeft aangepakt en ervaren.
pedellendag1 Interactieve pedellendag 2018 op Nyenrode

Interactieve pedellendag 2018 op Nyenrode

Over Nyenrode |  1 mei 2018
Op vrijdag 13 april troffen zestig pedellen van zeventien Nederlandse universiteiten elkaar op Nyenrode in het kader van de jaarlijkse pedellendag.
Remko Meulendijks ‘Kijk anders naar je organisatie en vaar je eigen koers’

‘Kijk anders naar je organisatie en vaar je eigen koers’

Onderwijs |  30 april 2018
‘Na diverse promoties kwam ik op een positie waarin ik behoefte had aan meer theoretische onderbouwing en verdieping. Plotseling kwam ik met zaken in aanraking waar ik tot dan toe nooit mee in aanraking was gekomen, of voor was opgeleid. De omslag van een strategie die mij gedicteerd werd, naar degene die zelf de lange termijn doelen stelt, vroeg om meer bedrijfskundige kennis.’
Veel bedrijven onvolledig of terughoudend met financiële informatieverschaffing

Veel bedrijven onvolledig of terughoudend met financiële informatieverschaffing

Onderzoek |  25 april 2018
De termijnen voor het opmaken en vaststellen van de jaarrekening en het deponeren van de jaarstukken van grote en middelgrote rechtspersonen worden niet altijd nageleefd en de gedeponeerde jaarstukken zijn niet altijd compleet. Dit blijkt uit onderzoek van Ruud Vergoossen, hoogleraar externe verslaggeving aan de universiteiten van Nyenrode en Maastricht, en Ton Meershoek, verslaggevingsexpert bij toezichthouder AFM.
Topzorg = Topsport ‘Wat de zorg kan leren van topsport’

‘Wat de zorg kan leren van topsport’

Opinie |  25 april 2018
Velen, die er op welke manier dan ook mee te maken krijgen, realiseren zich dat het hebben van een chronische aandoening soms te vergelijken is met het bedrijven van topsport.
Kennis van corporate governance is must voor managementassistenten

Kennis van corporate governance is must voor managementassistenten

Onderwijs |  23 april 2018
‘De hedendaagse managementassistent heeft ook met corporate governance te maken’, vertellen Jannie Oosterhoff en Annemieke van Elst die beiden al meer dan 25 jaar werkzaam zijn als Executive Assistants. Zij volgden het programma Foundations of Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit. ‘Als je op strategisch niveau acteert, dan is kennis van corporate governance een must.’
ivarhageman Missie: 'onderwijs en sport duurzaam verbinden'

Missie: 'onderwijs en sport duurzaam verbinden'

20 april 2018
Sport en onderwijs kunnen veel van elkaar leren, maar het zijn sectoren die nog veel te weinig met elkaar in contact staan.
Jeroen Roufs ‘Teamontwikkeling is een ongeslepen diamant in het onderwijs’

‘Teamontwikkeling is een ongeslepen diamant in het onderwijs’

Onderwijs |  16 april 2018
‘Het onderwijs moet de 21e eeuw in getild worden. De sleutel? Teamontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat horizontale teamorganisatie de krachtpatser is die het onderwijs nodig heeft.’ Maar hoe geef je dat vorm op scholen? Jeroen Roufs, afdelingsleider bij Maaswaal College, volgde vanuit deze persoonlijke vraagstelling de afgelopen vijf maanden het Teamleadership Program aan Nyenrode Business Universiteit.

Contact

Lidy Nebbeling

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.