Nieuws

-content-presspage-com-uploads-865-500_amp-jpg Leidinggeven aan zorgprofessionals - zeker doen!

Leidinggeven aan zorgprofessionals - zeker doen!

30 augustus 2017
Professionals staan nog wel eens te boek als mensen aan wie je eigenlijk geen leiding zou moeten of kunnen geven, maar dan doe je ze tekort. In het programma “Coaching for Executives in Healthcare – strengthen the impact of your communication as a leader” leren Annemarie van der Meer en Marianne van der Pool leidinggevenden door middel van hun houding en vaardigheden anderen hun eigen kracht te laten ontwikkelen.
-content-presspage-com-uploads-865-500_teamleiderschap21-jpg De kracht van multidisciplinaire teams

De kracht van multidisciplinaire teams

30 augustus 2017
Bedrijven hebben steeds meer te maken met nieuwe ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Klanten passen hun verwachtingen aan op nieuwe trends. Managers en vakspecialisten staan daarom voor de uitdaging zich niet te verschuilen achter hun eigen discipline, maar juist de samenwerking te zoeken om nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden. Dat stelt Ineke van der Ploeg. Zij stond aan de basis van het Specialist Development Program van Nyenrode.
-content-presspage-com-uploads-865-500_groepgroot170887-139-jpg Diploma-uitreiking Master Fiscaal Recht

Diploma-uitreiking Master Fiscaal Recht

Onderwijs |  30 augustus 2017
Op dinsdag 13 juni vond de allereerste diploma-uitreiking van de Master Fiscaal Recht opleiding plaats. Op deze dag zijn 14 afgestudeerden de geschiedenis ingegaan als de eerste studenten die een Nyenrode Master Fiscaal Recht diploma ontvingen. Zij mogen nu de titel L.L.M. en Mr. dragen.
-content-presspage-com-uploads-865-500_deventerziekenhuis-avond-jpg Lean: van losse projecten naar de hele organisatie

Lean: van losse projecten naar de hele organisatie

30 augustus 2017
Als er één type organisatie is met een complexe organisatiestructuur, dan is dat wel het ziekenhuis. Hoe efficiënter de inrichting daarvan, hoe meer baat zowel medewerkers als patiënten daarbij hebben. Sylvia Korthuis en Machteld Brilleman passen Lean Six Sigma al enkele jaren toe in het Deventer Ziekenhuis. Zij hebben een Lean Six Sigma Black Belt en een Master Black Belt en volgden het Lean Leadership Program aan Nyenrode om te ontdekken hoe Lean organisatiebreed kan worden toegepast.
-content-presspage-com-uploads-865-500_heinverbruggennyenrodesports-png In memoriam Hein Verbruggen

In memoriam Hein Verbruggen

30 augustus 2017
Afgelopen dinsdagavond, 13 juni jl., is na een lang ziekbed Nyenrode alumnus en voormalig sportbestuurder Hein Verbruggen overleden. Volgende week zou hij 76 jaar zijn geworden.
-content-presspage-com-uploads-865-500_renesbogtstranyenrode-jpg Kleine beursvennootschappen missen Internal Auditfunctie

Kleine beursvennootschappen missen Internal Auditfunctie

30 augustus 2017
Waar bij grotere beursgenoteerde ondernemingen een internal auditfunctie (IAF) steeds vaker wordt ingevoerd, beschikken kleinere beursfondsen hier nog zelden over. De belangrijkste reden die hiervoor wordt aangevoerd, is dat deze bedrijven zichzelf hiervoor te klein vinden. Dit is een van de conclusies uit een onderzoek van drs. Robert Bogtstra en drs. Remko Renes van Nyenrode Business Universiteit, in opdracht van het Instituut van Internal Auditors (IIA). De onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd tijdens het jaarlijkse IIA Congres.
-content-presspage-com-uploads-865-500_dsc-0039-2-jpg Feestelijke uitreiking Erfgoedparels Provincie Utrecht op kasteel Nijenrode

Feestelijke uitreiking Erfgoedparels Provincie Utrecht op kasteel Nijenrode

Over Nyenrode |  30 augustus 2017
Op woensdag 21 juni is op Nyenrode op feestelijke wijze de uitreiking van de provinciale subsidiebeschikkingen van het Fonds Erfgoedparels gevierd. In 2017 ontvingen de eigenaren van zeventien Utrechtse rijksmonumenten vanuit het fonds een subsidiebedrag van in totaal 3,3 miljoen euro.
-content-presspage-com-uploads-865-500_afnbijzonderecombi-jpeg Nyenrode laat legendarische kunsthandelaar Goudstikker herleven

Nyenrode laat legendarische kunsthandelaar Goudstikker herleven

Community |  30 augustus 2017
Exact 80 jaar na het grootse feest op Nijenrode 'Wenen aan de Vecht' van kunstverzamelaar en -handelaar Jacques Goudstikker, voormalig eigenaar van Kasteel Nijenrode, werd zaterdag 17 juni 2017 een ‘commemorative soiree’ georganiseerd genaamd 'Venetie aan de Vecht'. Dankzij de inspanningen van Art Fund Nyenrode en ongeveer 40 alumni werden 120 gasten uit de kunstwereld en Goudstikker's vroegere netwerk op vele parallellen uit vervlogen tijden getrakteerd.

Contact

Sta voor de toekomst

Lees meer