Nieuws

Kasteel Bedrijven werken samen om mondiale crises het hoofd te bieden

Bedrijven werken samen om mondiale crises het hoofd te bieden

Onderzoek |  15 november 2022
De mondiale crises zoals corona, de oorlog in Oekraïne en inflatie leiden ertoe dat bedrijven meer samenwerken met hun leveranciers en klanten. Dat blijkt uit de Nationale Supply Chain Monitor (NSCM), een tweejaarlijks onderzoek van Nyenrode Business Universiteit en BLMC.
terry en giselle DUURZAME MODE: 7 vragen aan Terry Hommelberg-Hoogsteder en Giselle Beck-Jansen over de masterclass Duurzaam Ondernemen 2022

DUURZAME MODE: 7 vragen aan Terry Hommelberg-Hoogsteder en Giselle Beck-Jansen over de masterclass Duurzaam Ondernemen 2022

Onderwijs |  14 november 2022
Terry Hommelberg-Hoogsteder (Senior Projectmanager bij Livera) en Giselle Beck-Jansen (Manager CSR & Platform bij Omoda) namen deel aan de masterclass Duurzaam Ondernemen 2022. Dit is een praktijkgerichte opleiding waarin duurzaamheidsprofessionals in een besloten groep werken aan de transitie binnen het bedrijf waarin zij werkzaam zijn – gefaciliteerd door MVO Nederland in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. De modebranche biedt veel kansen om te verduurzamen. Maar hoe pak je die? De masterclass Duurzaam Ondernemen helpt. We vroegen Terry en Giselle naar hun ervaringen.
10102022-symposium ESG-Foto Sander Foederer-0775lr2
Video
Duurzaamheidsbeleid moet van intentie naar actie

Duurzaamheidsbeleid moet van intentie naar actie

Onderwijs |  9 november 2022
Duurzame transformatie van organisaties vraagt allereerst om transformatie van de leider zélf, zo kwam naar voren tijdens de eerste bijeenkomst van het onlangs opgerichte ESG Innovation Institute, een gezamenlijk initiatief van Nyenrode Business Universiteit en KPMG om bestuurders, commissarissen en professionals bij te staan op het gebied van verduurzaming.
Dennis Vink halftotaal_Nieuwsbericht_LOWRES “Maatschappelijke waarde blinde vlek bij overnames”

“Maatschappelijke waarde blinde vlek bij overnames”

Onderwijs |  9 november 2022
Dennis Vink, hoogleraar financiën en investeringen bij Nyenrode Business Universiteit en spreker tijdens de Masterclass Fusies & Overnames, vindt dat maatschappelijke waarde meer moet worden meegenomen bij het beoordelen van overnames. “Dat is nu nog te veel een blinde vlek.”
Foto Audrey Ford en Tom Berkhout Audrey Ford wint scriptieprijs Fiscaal Recht

Audrey Ford wint scriptieprijs Fiscaal Recht

Onderwijs |  7 november 2022
Tijdens de diploma-uitreiking van de master Fiscaal Recht van Nyenrode Business Universiteit heeft professor Tom Berkhout aan Audrey Ford de professor Kamerling scriptieprijs overhandigd.
Sylvie Bleker-van Eyk Compliance: waarom een tsunami aan regels niet werkt

Compliance: waarom een tsunami aan regels niet werkt

Onderwijs |  7 november 2022
Regeltjes, regeltjes en nog eens regeltjes, het begint er volgens Sylvie Bleker-van Eyk, hoogleraar Compliance aan de Vrije Universiteit op te lijken dat de burden of compliance geen grenzen meer kent. Maar er is hoop: automatisering met een snufje kunstmatige intelligentie.
Annemieke Roobeek “Een volwaardige medezeggenschap start op Nyenrode”

“Een volwaardige medezeggenschap start op Nyenrode”

Onderwijs |  3 november 2022
Lid van de ondernemingsraad? Met een beetje geluk heb je dan een cursus gevolgd over hoe jouw rol er als belangenbehartiger uitziet.
Jeroen van den Hoven Financials moeten een time out nemen: waarom zijn wij hier op aarde?

Financials moeten een time out nemen: waarom zijn wij hier op aarde?

Onderwijs |  2 november 2022
Waartoe zijn wij als bedrijf op aarde? In een veranderende wereld, moeten financials af en toe stilstaan bij die vraag. Met die boodschap komt Jeroen van den Hoven, professor Ethiek en Informatie Technologie aan de TU Delft en spreker tijdens de Collegereeks Risk & Compliance.

Contact

Lidy Nebbeling-Kramer

Communicatieadviseur

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.