Nieuws

nandoe Alumni schenken nandoes aan Nyenrode

Alumni schenken nandoes aan Nyenrode

Community |  22 maart 2018
Afgelopen week kreeg de nandoe van Nyenrode, die in 2013 gedoneerd werd door alumni van de Modulaire Executive MBA Food & Finance, gezelschap van twee jonge soortgenoten. De nieuwe nandoes zijn aangeboden door alumni van de Modulaire Executive MBA in Public & Private.
Amatis Piano Trio Topmusici op Nyenrode in Koetshuisconcerten: 15 april Amatis Piano Trio

Topmusici op Nyenrode in Koetshuisconcerten: 15 april Amatis Piano Trio

Community |  20 maart 2018
Topmusici brengen muziek op Nyenrode in de serie Koetshuisconcerten op zondagmiddag. Het Amatis Piano Trio speelt op 15 april Haydn, Mendelssohn en Brahms. Het Amatis Piano Trio is uitgegroeid tot een van de meest prominente pianotrio's van de nieuwe generatie, geroemd door zowel publiek als pers in Europa en Azië.
Peter Tiems ‘Verder leren kijken dan het topje van de ijsberg’

‘Verder leren kijken dan het topje van de ijsberg’

Onderwijs |  19 maart 2018
‘Er is een paar duidelijke trends op het gebied van energie en duurzaamheid zichtbaar in de bouwwereld en ver daarbuiten. Ik was op zoek naar een werkwijze om hier strategisch op in te kunnen spelen’, zegt Peter Tiems, manager Inkoop bij Strukton Worksphere. Daarom besloot Tiems de opleiding Foundations of Management (FMA) bij Nyenrode Business Universiteit te gaan volgen.
Barbara van Veen Digitalisering: een klem of een uitdaging?

Digitalisering: een klem of een uitdaging?

Onderwijs |  16 maart 2018
‘Cloud technologie, big data, robotisering – de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering gaan razendsnel,’ zegt Barbara van Veen. Ze is onderzoeker, futuroloog mkb marktanalyses en één van de sprekers tijdens de masterclass Digitaal leiderschap in het bedrijfsleven van Nyenrode Business Universiteit. ‘Een belangrijke vraag is dan natuurlijk: hoe kan je als leider je organisatie zo goed mogelijk voorbereiden op veranderingen en gevolgen van digitalisering?’
Karin Jansen Persoonlijke insteek zorgt voor meer begrip in het team

Persoonlijke insteek zorgt voor meer begrip in het team

Onderwijs |  15 maart 2018
‘Wij werken heel nauw samen in een klein en hecht team en bespreken veel met elkaar, ook op persoonlijk vlak. Daar maakte ik me vanuit zakelijk perspectief weleens zorgen over, want werkten we daardoor wel professioneel genoeg?’ Dit vertelt Karin Jansen, regionaal manager van kinderkledingmerk Molo Kids. Afgelopen februari sloot ze het Teamleadership Program bij Nyenrode Business Universiteit af.
Ondertekening leerstoel Nyenrode en evofenedex stimuleren uitwisseling logistieke kennis en internationale handel

Nyenrode en evofenedex stimuleren uitwisseling logistieke kennis en internationale handel

Onderzoek |  14 maart 2018
Met ingang van 14 maart 2018 gaan Nyenrode Business Universiteit en ondernemersvereniging evofenedex wederom een samenwerking aan in de vorm van de leerstoel Supply Chain Management.
Rik Hoogendoorn Publiek-private samenwerking is sleutel voor meer veiligheid

Publiek-private samenwerking is sleutel voor meer veiligheid

Onderwijs |  14 maart 2018
‘Cybercriminaliteit, fraude en terrorisme zijn de laatste jaren steeds complexer geworden. Deze nieuwe dreigingen kan je niet alleen oplossen. Dat vraagt om een gecombineerde, integrale aanpak van de driehoek politie, justitie en defensie, in samenwerking met overheid en bedrijven.’ Dat stelt Bob Hoogenboom, professor Forensic Business Studies. Hij is één van de sprekers en Academic Director van de nieuwe leergang Publiek Privaat Security Management aan Nyenrode Business Universiteit. Samen met deelnemer Rik Hoogendoorn, manager Safety & Security bij beurs- en congresorganisatie RAI, kijken we naar de vraag: hoe kan samenwerking tussen publieke en private partijen de veiligheid verbeteren?
Uitreiking BiB award voorjaar 2018 Uitreiking BiB Award voorjaar 2018

Uitreiking BiB Award voorjaar 2018

Onderwijs |  13 maart 2018
Tijdens de graduation van Modulair Executive MBA op 8 maart 2018 is de Best-in-Business Award uitgereikt aan Esmeralda Wallast Groenewoud, die met haar thesis ‘Publiek-Private Samenwerking – in de complexere wereld steeds vaker een noodzakelijkheid’ de jury wist te overtuigen.

Contact

Sta voor de toekomst

Lees meer